Милен написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Данъци за автомобилите 2008
Collapse
X
-
един киловат е 1.36 метрични конски сили! иначе гугъла е голяма работа....само дето м/у HP и PS има разлика 6. Конска сила:6.1. Метрична - енергията необходима за повдигането на 4500 килограма на височина 1 метър за 1 минута: (кг*м)/мин.6.2. Имперска - 33000 паунда на 1 фут за минута;1 метрична = 0,9863 имперски (1.34 / 1.36)Бъдейки в България, мисля че е правилно да използваме че 100 киловата са 136 конски сили , а не 134 Бърза калкулация : максималния данък за моята кола може да бъде 381.хх лв
Коментар
-
Сметнах че по тази табличка, Бравата могат да ми я обложат максимум с 133,65 лв., а Пунтото - с 81 лв...Доста е, като се има предвид че досега плащах 48 и съответно 36лв...Да се надяваме че ХОС (Хасковски Общински Съвет) няма да наложи максималните стойности.Адо колегите дето подскачат от голям данък - колеги, без да ми се обиждате и да скачате срещу мен, но по цял свят последващите плащания (данъци, застраховки, пътни такси и т.н.) имат ОГРОМНА роля при избора на автомобил - както се казва -"който си има брада, си има и гребенче". Иначе разправяте как ви ’летят’ колите и плюете малките мотори, а сега - рев до небето...Замислете се!Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:Сметнах че по тази табличка, Бравата могат да ми я обложат максимум с 133,65 лв. а Пунтото - с 81 лв...Доста е, като се има предвид че досега плащах 48 и съответно 36лв...Да се надяваме че ХОС (Хасковски Общински Съвет) няма да наложи максималните стойности.Адо колегите дето подскачат от голям данък - колеги, без да ми се обиждате и да скачате срещу мен, но по цял свят последващите плащания (данъци, застраховки, пътни такси и т.н.) имат ОГРОМНА роля при избора на автомобил - както се казва -"който си има брада, си има и гребенче". Иначе разправяте как ви ’летят’ колите и плюете малките мотори, а сега - рев до небето...Замислете се!Nissan Primera 1.6 16v P11
ex.Fiat Bravo 1.6 16v
Коментар
-
kantarev написа:Ти пък що плащаш 48лв за брадвата За този мотор не се ли плаща към 20лв данъкAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
deadairplane
-
etorrent - максималния данък се смята по тази таблица:до 37 kW включително - от 0,34 до 1,02 лв. за 1 kW;2. над 37 kW до 55 kW включително - от 0,40 до 1,20 лв. за 1 kW;3. над 55 kW до 74 kW включително - от 0,54 до 1,62 лв. за 1 kW;4. над 74 kW до 110 kW включително - от 1,10 до 3,30 лв. за 1 kW;5. над 110 kW - от 1,23 до 3,69 лв. за 1 kW.За ЖТД: точка 4.: над 74 киловата, максимална стойност на данъка 3.30 за киловат.77 * 3.3 = 254.1 лв * 1.5 (коефициент за старост от 5 до 14 години включително) = 381.15 лв. надявам се стана ясно за 70 коня (51 киловата) ще имаш максимален данък 51* 1.2 * 1.5 (старост) / 2 (катализатор ако имаш, а ако нямаш - не делиш на 2) = 45.90 (91.80)А ти какво точно си платил и за каква мощност, че са ти взели 85 лв??? Щото не излиза по нито една таблица такава сума??! Не ми е удобно да го казвам, но са те прехвърлили по тъча... Данъка който е трябвало да платиш е 30 лева и 60 стотинки и то ако нямаш катализатор, ако имаш - 15 кинта и едно кафе.
Коментар
-
Yavor написа:Сметнах че по тази табличка, Бравата могат да ми я обложат максимум с 133,65 лв., а Пунтото - с 81 лв...Доста е, като се има предвид че досега плащах 48 и съответно 36лв...Да се надяваме че ХОС (Хасковски Общински Съвет) няма да наложи максималните стойности.Адо колегите дето подскачат от голям данък - колеги, без да ми се обиждате и да скачате срещу мен, но по цял свят последващите плащания (данъци, застраховки, пътни такси и т.н.) имат ОГРОМНА роля при избора на автомобил - както се казва -"който си има брада, си има и гребенче". Иначе разправяте как ви ’летят’ колите и плюете малките мотори, а сега - рев до небето...Замислете се!Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
deadairplane
-
Милен написа:Ето тук има данъчен калкулатор, който може да ви даде информация какъв ви е данъкът:http://nraapp01.nra.bg/calc_DD/calc_DD.jsp?calc=2Bravo 2.0 20V
Tipo 2.0 16V SediciValvole
Коментар
-
deadairplane
Реклама
Collapse
Коментар