Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Данъци за автомобилите 2008

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Милен написа:
    Ето тук има данъчен калкулатор, който може да ви даде информация какъв ви е данъкът:http://nraapp01.nra.bg/calc_DD/calc_DD.jsp?calc=2
    Данъчен калкулатор за изчисляване размера на данъка върху доходите по годишните данъчни декларации за 2006 гКолега , чети цялото съдържание
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

да ги е.а и гадните политици на една брава, ако е 103 коня във най лошия сценарии трябва да и платя 200 лв. мамка им не стига, че си трошиш колата по гадните пътища, ами трябва и пари да им даваш

Коментар

един киловат е 1.36 метрични конски сили! иначе гугъла е голяма работа....само дето м/у HP и PS има разлика 6. Конска сила:6.1. Метрична - енергията необходима за повдигането на 4500 килограма на височина 1 метър за 1 минута: (кг*м)/мин.6.2. Имперска - 33000 паунда на 1 фут за минута;1 метрична = 0,9863 имперски (1.34 / 1.36)Бъдейки в България, мисля че е правилно да използваме че 100 киловата са 136 конски сили , а не 134 Бърза калкулация : максималния данък за моята кола може да бъде 381.хх лв

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
          Данъчен калкулатор за изчисляване размера на данъка върху доходите по годишните данъчни декларации за 2006 гКолега , чети цялото съдържание
          Прав си, колега - не съм го видял.
          APRILIA Mille R '01

Коментар

Сметнах че по тази табличка, Бравата могат да ми я обложат максимум с 133,65 лв., а Пунтото - с 81 лв...Доста е, като се има предвид че досега плащах 48 и съответно 36лв...Да се надяваме че ХОС (Хасковски Общински Съвет) няма да наложи максималните стойности.Адо колегите дето подскачат от голям данък - колеги, без да ми се обиждате и да скачате срещу мен, но по цял свят последващите плащания (данъци, застраховки, пътни такси и т.н.) имат ОГРОМНА роля при избора на автомобил - както се казва -"който си има брада, си има и гребенче". Иначе разправяте как ви ’летят’ колите и плюете малките мотори, а сега - рев до небето...Замислете се!
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
              Сметнах че по тази табличка, Бравата могат да ми я обложат максимум с 133,65 лв. а Пунтото - с 81 лв...Доста е, като се има предвид че досега плащах 48 и съответно 36лв...Да се надяваме че ХОС (Хасковски Общински Съвет) няма да наложи максималните стойности.Адо колегите дето подскачат от голям данък - колеги, без да ми се обиждате и да скачате срещу мен, но по цял свят последващите плащания (данъци, застраховки, пътни такси и т.н.) имат ОГРОМНА роля при избора на автомобил - както се казва -"който си има брада, си има и гребенче". Иначе разправяте как ви ’летят’ колите и плюете малките мотори, а сега - рев до небето...Замислете се!
              Ти пък що плащаш 48 лв. за брадвата За този мотор не се ли плаща към 20 лв. данък
              Nissan Primera 1.6 16v P11
              ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

kantarev написа:
                Ти пък що плащаш 48лв за брадвата За този мотор не се ли плаща към 20лв данък
                Защото при нас от години искат бележка от ТЕХНОТЕСТ че ти работи катализатора - съответно 20-30 лева за теста, отделно загубена надница 1 ден и още толкова да отида до Пловдив, - където е най близкия ТЕХНОТЕСТ - е не си струва за да спестя 20лв данък на година. Така или иначе тази година или най-късно догодина пак смятам да сменя колата.А за Пунтото - още повече. Сега ако вдигнат толкова много данъците, може би ще си струва и ще го направя.
                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

За мойта онзи ден платих 85 лв. данък...Незнам к’ви са тия 3хх.ххлв дето ги смятате !!!! за 70 коня ’99г ...там сметаха ....85 кинта !!!!
                  Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
                  Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

Коментар

etorrent - максималния данък се смята по тази таблица:до 37 kW включително - от 0,34 до 1,02 лв. за 1 kW;2. над 37 kW до 55 kW включително - от 0,40 до 1,20 лв. за 1 kW;3. над 55 kW до 74 kW включително - от 0,54 до 1,62 лв. за 1 kW;4. над 74 kW до 110 kW включително - от 1,10 до 3,30 лв. за 1 kW;5. над 110 kW - от 1,23 до 3,69 лв. за 1 kW.За ЖТД: точка 4.: над 74 киловата, максимална стойност на данъка 3.30 за киловат.77 * 3.3 = 254.1 лв * 1.5 (коефициент за старост от 5 до 14 години включително) = 381.15 лв. надявам се стана ясно за 70 коня (51 киловата) ще имаш максимален данък 51* 1.2 * 1.5 (старост) / 2 (катализатор ако имаш, а ако нямаш - не делиш на 2) = 45.90 (91.80)А ти какво точно си платил и за каква мощност, че са ти взели 85 лв??? Щото не излиза по нито една таблица такава сума??! Не ми е удобно да го казвам, но са те прехвърлили по тъча... Данъка който е трябвало да платиш е 30 лева и 60 стотинки и то ако нямаш катализатор, ако имаш - 15 кинта и едно кафе.

Коментар

Yavor написа:
                        Сметнах че по тази табличка, Бравата могат да ми я обложат максимум с 133,65 лв., а Пунтото - с 81 лв...Доста е, като се има предвид че досега плащах 48 и съответно 36лв...Да се надяваме че ХОС (Хасковски Общински Съвет) няма да наложи максималните стойности.Адо колегите дето подскачат от голям данък - колеги, без да ми се обиждате и да скачате срещу мен, но по цял свят последващите плащания (данъци, застраховки, пътни такси и т.н.) имат ОГРОМНА роля при избора на автомобил - както се казва -"който си има брада, си има и гребенче". Иначе разправяте как ви ’летят’ колите и плюете малките мотори, а сега - рев до небето...Замислете се!
                        Колега, на запад карат по хубави пътища, и имат добра организация на движението като ги плащат тия големи пари. А ние тук си трошим колите по дупки и щръкнали канализационни шахти по средата на пътя, и като падне малко сняг видя какво става. За това ли да им плащаме данъци ??? Те рябва да ни плащат щетите по автомобилите които са пострадали от дупки и шахти, ама утях е хлябя, у тях е и ножа , така че ...
                        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Коментар

Милен написа:
                            Ето тук има данъчен калкулатор, който може да ви даде информация какъв ви е данъкът:http://nraapp01.nra.bg/calc_DD/calc_DD.jsp?calc=2
                            Абе какви са тези калкулатори за хора със свободни професии??? Ни е говорим за данък върху автомобилите
                            Bravo 2.0 20V
                            Tipo 2.0 16V SediciValvole

Коментар

Данъците нямат скок!!! Спрете с психозите.По калкулатора ги смятах току що.По малки са като миналогодишните са
                              Bravo 2.0 20V
                              Tipo 2.0 16V SediciValvole

Коментар

Коментар

Working...
                                X