Ето как изглежда след вакуума, трябва в София да отида и да я доизтеглят с по-малък накрайник на вакуума, иначе казаха че ще стане....:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Първи впечатления от Фиат Линеа
Collapse
X
-
Явор Митев
-
Явор Митев
Ето за бъдещите собственици на Фиат колко излиза първата смяна на консумативи. Интересното в случая е, че колата литна, не знам с какво да го обясня, но е и по-тиха. Попитах и ми казаха, че до сега е била с някакво заводско масло, ама не му запомних името.
Коментар
-
Ухаааааа, тоя горивен филтър златен ли е?Та и труд сложили? На гаранционна кола, нали уж няма труд!Колата върви по-добре поради сменения горивен филтър - той оказва влияние върху ускорението. По-добрите качества на маслото трудно би се усетило. Единствено би се намалил шума на двигателя.П.С. Абе ей сега (19:53 ч.) го смятах, че ако още един консуматив като горивния филтър е значително по-скъп, то ще си по на далавера да си купиш бензинов автомобил, който освен това е и с около 2000 лв. от дизеловия.
Коментар
-
Immortal написа:Това са официалните цени на АутоИталия. Сигурен съм, че същия филтър на свободна продажба струва поне 3 пъти по-малко, но няма как - нали е гаранционен.
Коментар
-
По принцип горивният филтър се сменя през 30 К км, т.е. на първа смяна на 15 К км. не е задължително да се подмени. Явно при Авео е имало положителен ефект - съгласен съм с doofiat, че заради него има подобрение във вървенето. Авео, на определена бензиностанция ли си зареждал или не робуваш на марки? Вероятно старият филтър е бил позапушен?APRILIA Mille R '01
Коментар
-
Явор Митев
....зареждам само и единствено в ЕКО / Варна - след ЖП-гарата посока Девня и на изхода на Варна към магистралата; София - на Ботевградско шосе в началото/. От както съм взел колата, само двапъти съм зареждал на друга - Лукойл Петрол на изхода на Търново посока Варна.....Горивен филтър на мулти/турбо джета се сменя наистина на 15К, но и да не трябваше, пак щях да го сменя, ако ще и 200 лв. да е, знаете какви лай..на сипваме в колата, а и много хора ме предупредиха за качественото гориво точно на този мотор заради променливата геометрия на лопатките на турбината....Труд ми взеха, защото разбирате ли "- фирмената политика на Италия Ауто нямала нищо общо със същата такава на Рено-Нисан, нито с никоя друга".....след като платих всичко и звъннах в София, от там ми казаха, че ще струва 300 лв. с ДДС точно, кратко и ясно.......следващият път смените ще бъдат в София просто и толкоз.... ...или другият вариант е "на гости на Христо".... Три чисто нови коли съм водил за първоначална смяна на консумативи, никога не са ми вземали пари за труд, наще Фиати обаче са "специални" заради "специалните" Аутоиталианци....здраве да е... Ако обаче намеря отнякъде горивен филтър на една-трета цена, веднага Линеа-та остава без гаранция....и без туй, по груби изчисления, гаранцията ми ще приключи към края на 2008-ма....
Коментар
-
Явор Митев
doofiat написа:...... то ще си по на далавера да си купиш бензинов автомобил,........
Коментар
-
doofiat написа:Immortal написа:Това са официалните цени на АутоИталия. Сигурен съм, че същия филтър на свободна продажба струва поне 3 пъти по-малко, но няма как - нали е гаранционен.
Коментар
-
sev написа:doofiat написа:Immortal написа:Това са официалните цени на АутоИталия. Сигурен съм, че същия филтър на свободна продажба струва поне 3 пъти по-малко, но няма как - нали е гаранционен.
Коментар
-
Май не си зачел сметките които Авеото ти прави по-горе.К’во сте се хванали за тези консумативи, все-едно, че всеки месец ще сменяте масла, филтри и др.като бакшишите.Ами ако сложим застраховките, винетките, данъците....къде отиваме? При 30 000км годишно ме съмнява дали бензинката ти е по-изгодна заради единия скъп нафтов филтър. Иначе едно метаново ДОБЛО май е най-доброто?!При моята ситуация в момента дизеловото СУЗУКИ ми е СУПЕР НЕИЗГОДНО, щото не го карам, за половин година точно 5000 км, с едно излизане зад граница.Но никой не може да ме убеди, че бензиновия мотор би ми доставил това удоволствие от карането както дизеловия.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino написа:...При 30 000км годишно ме съмнява дали бензинката ти е по-изгодна заради единия скъп нафтов филтър. Иначе едно метаново ДОБЛО май е най-доброто?!...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар