Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Първи впечатления от Фиат Линеа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

.....към Кики - в интерес на истината, хич не съм се заслушвал за паразитни шумове. Но съм сигурен, че ще открия. Но не чувам нищо забележимо, което да ми привлече вниманието.Снощи късно се прибрах. Вече съм на 2800 километра и установих един много сериозен проблем, заради който отнесох акт и не знам какво да правя, защото нямам вина. Сериозно притеснен съм, защото имам вече доста актове и то все за административни нарушения, които нямат отношение към безопастността на движението. Снощи карах зад полицейска кола преди Търново. Караха доста бързо и понеже бяхме на непрекъсната, не смеех да ги изпреваря. В един момент пуснаха бурканите с авариините светлини, отбиха и този, който беше на волана си извади палката през джама.......написаха ми акт за неправилна употреба на светлините. Твърдяха, че съм карал на дълги и че съм ги заслепявал. Показах им дългите, обаче смятаха, че съм минал на къси, след като съм спрял.......още онзи ден щях да ви пиша, че имам проблем с фаровете. Имат опция за регулиране и съм ги нагласил на най-долно положение. Въпреки това, когато карам, забелязвам, че масово ми мигват. Отделно ми направи впечатление, че като се разминавам с някой, буквално му виждам очите, косата, даже и очила съм виждал. Т.е. явно заслепявам колегите, но нищо не мога да направя. Един комшия каза, че фаровете са високо и може би за това, не знам....но снощи ми написаха акт. Нямах време онзи ден да ходя в сервиза да ги регулират, но до колкото разбрах, още с Гранде-пунтото е имало този проблем и от тогава в сервиза ги сваляли макс надолу. Ако мойте не могат, не знам какво ще правя...или както се шегува жена ми, ще ги покриваме с парцал, когато мием колата......После ще ви пиша подробности. Оспорих акта, написах в обяснението случая, имам и свидетелка и се надявам да падне този акт.

Коментар

На повечето нови коли габаритите светят като къси на старите коли, да не говорим за фабричните ксенонови(предимно други марки, които са като дълги), а точно в твоя случай според мен просто са се заяли. Щом имаш свидетел вероятно ще отпадне, но не съм сигурен. На мен, ако ми светне някой и аз му светкам с дългите, за да разбере, че съм на къси. Просто си светят добре фаровете.

Коментар

vital абе недей ти така...може хем да си светят добре хем да не заслепяват колкото и силни да са...Проблема си е наистина сериозен и аз свалям шапка на Авео че не свива просто рамене ’да се спасяват, аз нали виждам’ ами търси решение. Дали няма някакъв начин за реглаж от самия фар,а не само от копчетата в колата?

Коментар

Има начин, от копчетата е съвсем лек ефекта. Процедурата отнема макс 15мин, обикновено е безплатно. Моите са максимално надолу, но все се намира някой "на свещи", който чак като ти светне с "дългите" го забелязваш. Да не говорим колко са (предимно) соц возилата, които се движат без никакви светлини или някакви едвам забележими габарите. Според мен това е една от най-важните сиситеми в автомобила и трябва да се поддържа в максимално добро състояние.

Коментар

Съгласен . Ама абсолютно съгласен. Преди 2 седмици в еленския балкан карах по едни пътчета в зверска мъгла светнал всичко дето имам. А насреща ми минаваха разни волги на габарити дето се чудех светят ли или са боядисани по-светличко.За максимално доброто състояние дето е нужно съм абсолютно съгласен с една малка бележка - стига да не пречи на отсрещния. Щото може да качим отгоре един ред 10-ина фара и ще виждаме максимално добре . Ама оня отсреща...Обаче в случая Авео казва как им е броил пломбите на хората . Е, значи спор няма, заслепява.

Коментар

Явка, още веднъж честито, чакам момента в който ще ме повозиш.Ма недей толкова лошо за Авеото ...

Коментар

Аз даже и ксенон имам, а никой не ми светка - явно го няма този проблем при мойте фарове, но ще ми бъде интересно, дали няма да се появи в бъдеще Друго наблюдение имам аз и не знам, защо, обаче ми се струва, че фаровете ми потреперват от неравности, все едно не са стегнати хубаво за купето Проверих ги - стегнати са

Коментар

r51 написа:
                  Карането с нерегулирани фарове не е административно нарушение а е сериозно нарушение с опасност за движението.Като се има впредвид, че фарове се ругулират за 2 минути, заслепявал си полицаи при това от ВТ, не се надявай акта да падне.Толкова ли е сложно да вземеш една отверка или един шестограм и да ги смъкнеш малко надолу от самите фарове?
                  първо 4естито на колегата...и аз като потенциален купува4 на линеа или ново браво следя мненията му с голям интерес...второ: колата му е 4исто нова и е в 2 годи6на гаранция небива да пипа ни6ти4ко ни с 6естограм ни с не6то друго ина4е гаранцията му може да отиде на кино...направо в сервиза...ако има не6то нередно там 6те му го оправят безплатно...тва е...
                  petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .

http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall

Коментар

...аз си продължавам с впечатленията...Вече чукнах 3000. Никакъв помен от мудността на колата, а и мисля че мощността се покачи. Позволих си днес да видя възможностите и, колкото да знам какво и колко може, за което предварително се извинявам и обещавам, "че повече няма да правя така... ".../ понеже знам, че някой ще се изкаже веднага... Направих експеримент с горивото. Първо исках да видя разхода на сравнително висока скорост, при това поддържана. Дестинацията бе магистрала Хемус във варненският участък, посока София. Гледах под 110-120 да не падам, от време на време вдигах 140 и само при потеглянето след нулирането и съответно спирането, скоростта ми бе ниска. Ето резултата в снимки:Средна скорост за участъка:Ето го и резултата:...не мога да кажа добре ли е, рядко карам с такава скорост и не мога да преценя малко ли е, много ли е. От показанията излиза, че 80 километра съм ги минал с около 5 литра, което си мисля, че е добре.След снимките, нулирах наново трип-а и от ОМВ-то на изхода на Хемус, през Русе, после Габрово, с подчертано нормално каране / 90-100-110 /, ето какъв беше резултата:средна скорост за участъка:...и разхода:...горе-долу по средата между Варна и Шумен, направих въпросният експеримент - вдигна си ги без проблем и усилие, колата си се държеше спокойно и общо взето останах доволен. Обърнете внимание на моментният разход:

Коментар

Ee, Авео, не си бил много настоятелен.До колкото разбирам разхода за бързото ти каране е бил само по магистралата. Тогава тези 118км,ч не са много. Трябваше поне на 150-160 да ги натъкмиш.Иначе екстра си изглеждат цифрите.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                        Ee, Авео, не си бил много настоятелен.До колкото разбирам разхода за бързото ти каране е бил само по магистралата. Тогава тези 118км,ч не са много. Трябваше поне на 150-160 да ги натъкмиш.Иначе екстра си изглеждат цифрите.
                        ...през деня е малко рисковано, изпреварвах разни москвичи, тирове, щъках между средното и лявото платно.....в този смисъл, средна скорост 150-160 е много....среднощ бих могъл да пробвам, но с трафик ме е страх...

Коментар

...ето още някой по-интересни снимки...:

Коментар

Адаш, тя свети като космически кораб вътре бе...
                            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

От последната снимка си вадя извод, че колата има много голям багажник, вярно ли е така?

Коментар

Humppa написа:
                                От последната снимка си вадя извод, че колата има много голям багажник, вярно ли е така?
                                Много си прав
                                Прикачени файлове
                                Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
                                Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
                                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
                                Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
                                BMW X3 3.0D Aut

Коментар

Working...
                                X