Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кими Райконен: Фелипе Маса ми е главен съперник за титлата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Кими Райконен: Фелипе Маса ми е главен съперник за титлата

Кими Райконен: Фелипе Маса ми е главен съперник за титлата, не АлонсоКими Райконен смята, че основният му претендент за титлата през 2007 година ще е съотборикът му във Ферари Фелипе Маса.Сегашният световен шампион Фернандо Алонсо напуска тима си Рено за да отиде в Макларън. Така в Рено основен пилот остана Джанкарло Фисикела, който по-рано този месец заяви, че за титлата ще се борят той, Райконен и Алонсо. Самият Маса вече се закани, че няма да пуска Райконен пред себе си, тъй като вече е изкарал периода си на "чиракуване" във Ферари."Моят най-труден съперник няма да бъде Фернандо, а съотборникът ми Фелипе Маса. От сега нататък ще гледам Макларъните в огледалата си за задно виждане", заяви без липса на самочувствие Райконен пред немското списание Билд.Райконен прекара 5 сезона именно при сребърните стрели, но успя да достигне само до две втори места в крайното класиране. Там обаче "айсмен" стана по-известен не с победите си, а с уникалнията си липса на късмет."Има много причини за това да спечеля само девет победи за петте сезона тук. Със сигурност направих няколко грешки в повече, но просто колата прекалено често беше непостоянна"."Избрах Ферари преди много време и съм убеден, че с този отбор мога да стана световен шампион. Това е моята цел, макар да е трудно да се каже дали ще мога да я постигна веднага".Както намекна и преди няколко седмици, Кими отново изказа предположение, че може да завърши кариерата си във Ферари. Настоящият му договор със Скудерията е за три сезона и Райконен смята, че може след това да прекрати кариерата си. В края на сезон 2009 финландецът ще навърши едва 30 години."Рекордите на Шумахер няма да траят вечено. С подходящата кола могат да се подобрят, но аз няма да успея просто защото няма да се задържа толкова дълго. Може би договорът ми с Ферари ще е последния ми".
Working...
X