Онзи ден спорихме с един човек при гумаджията, че няма Фиат с 1.6 DOHC - 105к.с.!Той каза, че е имал такава кола и, че двигателя е бил 105 к.с.Явно е бил прав :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Tipo 1.6 двувалката
Collapse
X
-
Не само ритмото е с тоя мотор И ланчия делта 1.6ГТ е двувалка 105коня,при регата го има (регата 100с),при призма 1.6 ги има и трите варианта (с пължа инжекция-110коня,с карбуратор-105коня и с моноинжекция като на типото-90коня),тези варианти ги има и при делта 1ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
johnfound написа:pifakiz написа:Онази деп спорихме с един човек при гумаджията, че няма Фиат с 1.6 DOHC - 105к.с.!Той каза, че е имал такава кола и ,че двигателя е бил 105 к.с.Явно е бил прав :DFiat Grande Punto
Коментар
-
Абе да ви кажа моето Типо е 1.6 двувалка и нямам никакви проблеми с него...Обаче един ден ми се наложи да сменям накладки и понеже не исках да пипам да не разваля нещо си купих накладки за Типо 1.6 и отидох да ми ги сменят!Тоя в сервиза тръгва да сваля гумите ама гайката на главината не е от Типо 1.6-мисля, че вместо размер 24 беше 36 или нещо такова, не си спомням!Както и да е,свали той гумите, слага накладките, ама те малки и "хлапат"!!!Оказа се ,че спирачките на моето Типо са от модел 2.0Т с 148к.с.!!!Преди по-малко от месец както си я карах започна да се чува един "съскащ" звук и загуби мощност...Веднага в сервиза и ми казаха, че било ламбда сондата...добре смених я ама не се оправи,и както се мъчих един ден над двигателя да открия какво му е видях една откачена тръба, която трябва да излиза от сакса и влиза под таблото в някаква малка цилиндрична част с две клапи и някакъв датчик... ТЕ ТАКОВА НЕЩО НЕ БЕХ ВИЖДАЛ!!!От там в един магазин за части...Цитирам думите на продавача:"К’во е тва бе да не от камион?!"!!!Аз останах като гръмнат...реших да обикалям по автоморгите и да си търся такова "нещо"-обаче нема никъде!!!Обратно в магазина,продавача се обади в Пловдив в сервиз на Фиат ама за такова нещо не били чували!!! След това се обади в София в сервиз на Фиат..."Момент,сега ще проверим в каталога на Фиат...М’да има такова нещо,слагано е на лимитирана версия Фиат Типо но са само 9 броя в Света!Това е система за сигурност на ламбда сондата или втора такава за подсигуряване на първата!Ако господина иска може да си поръча да му доставим от Италия - ЦЕНА-1800 Евро"Моята реакция беше-МА ТЯ КОЛАТА НЕ СТРУВА ТОЛКОВА БЕ!!!Питахме дали може да се направи нещо и от там ни казаха да го изолираме и да карам така...Направих го и взе,че стана и сега е без "НЕЩОТО"Та въпроса ми е:каква е тая лимитирана версия и може ли накой да ми даде технически параметри на този модел ТИПО??? Благодаря за Вниманието!!!Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
хахахах лимитирана версия на типо лелеццц 1.6 двувало-то типо е с накладки като на 1,7,1.8,1.9,2.0 типота,нямат нищо общо с типовите от 1.1,1.4 и 1.6(е вал) освен ако не са сменени дисковете и спирачните апарати (така направих с мойто),главините,лагерите и каретата пак са като на 1,7,1.8,1.9,2.0 ,задните спирачки (барабаните) са като на дизеловитея пусни една снимката на въпросния датчик да го видим какво е
Коментар
-
Абе не знам колко разбират ама тоя от София така каза,че била лимитирана серия правена по поръчка...все пак щом казвате че няма такава значи ония вярно нищо не разбират!!!Все пак някой знае ли дали въобще са направени такива 9 автомобила или и на това да не вярвам?Иначе Типото си е съвсем еднакво с другите...А за накладките не знам ама тия които ги пробва тоя в сервиза не ставаха-може да са били някакви други ама не ставаха... ,а аз понеже не разбирам много много...си вервам на квот ми кажат А колкото до "нещото" мисля че имаше нещо като датчик,но не съм сигурен дали е било в него или покрай него щото го видях вече счупено,но ако искате снимка мога да кача да го видите "нещото",но след около 3-4 дни щото немам цифров апарат,ама ше намера и ше кача сминки...Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
Predatorsi написа:Абе не знам колко разбират ама тоя от София така каза,че била лимитирана серия правена по поръчка...все пак щом казвате че няма такава значи ония вярно нищо не разбират!!!Все пак някой знае ли дали въобще са направени такива 9 автомобила или и на това да не вярвам?Иначе Типото си е съвсем еднакво с другите...А за накладките не знам ама тия които ги пробва тоя в сервиза не ставаха-може да са били някакви други ама не ставаха... ,а аз понеже не разбирам много много...си вервам на квот ми кажат А колкото до "нещото" мисля че имаше нещо като датчик,но не съм сигурен дали е било в него или покрай него щото го видях вече счупено,но ако искате снимка мога да кача да го видите "нещото",но след около 3-4 дни щото немам цифров апарат,ама ше намера и ше кача сминки...ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
Когато ходих да си купувам ангренажен ремък ме питаха колко клапана е,тогава не знаех колко е,та там погледнаха някакъв номер на шасито и ми казаха,че е 16,та от там мисля,че е 16... :DМерси за съветаFiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Коментар
-
Predatorsi написа:Когато ходих да си купувам ангренажен ремък ме питаха колко клапана е,тогава не знаех колко е,та там погледнаха някакъв номер на шасито и ми казаха,че е 16,та от там мисля,че е 16... :DМерси за съветаex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
daniv написа:колеги да питам не6то мое ли двувалката да даде эор на Golf 2.0 115 кон4етаFiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар