Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

_Смартфон - мнения, препоръки, новини, проблеми, съвети...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

nikolce написа:
    BO написа:
    Нали са ви толкова "смарт" телефоните, а да не може да бъде толкова умен, та просто да пусне таймера и да го запише след това.
    Missed Call Timer - Android Apps
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
      Ами не веднъж или два пъти ми е показвало намерението на хората, които ме търсят. Има смисъл от тази "екстра".А най-любимото ми е някой да ми звънне 1 секунда и да ми кажа - а бе знаеш ли колко време ти звънях. Говорим дори за официални разговори, които очакваш, или пък не си очаквал, ама в последствие разбираш.... Демек докато не сте го имали не оценявате какво показва.За жалост всичко след Сименс не го предлага. Нали са ви толкова "смарт" телефоните, а да не може да бъде толкова умен, та просто да пусне таймера и да го запише след това.
      Добре де - нави ме. За 2 минути търсене ти намерих такава програма и я пробвах. Кво да говорим за Андроид. За каквото не си се сетил - това го няма.https://play.google.com/store/apps/d...еварили са ме
      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
        Хванал те е синдрома на Айфон фен-а - което го няма в Айфон, значи е ненужно
        Няма как да не се съгласиш с колегата за блутуута. Върши работа единствено за свързване на телефона със слушалки, и то защото там скоростта на проткола е достатъчна за нуждите. Но за файлов трансфер е напълно непрактично, предвид алтернативата wi-fi. Не мисля, че блутуут може да е нещото, което да ме откаже или да ме подтикне към покупката на точно определен модел телефон. Но например липсата на гнездо за карта-памет е решаваща, за мен. Затова няма да си купя iPhone, нито One X, нито Nexus или подобен. Та само музиката, която слушам редовно, е над 10 ГБ, а имам още десетки ГБ с музика, която слушам рядко, но я слушам. Мнението ми, че споделянето на файлове по блутуут е възможно само с друг iPhone - е безумие - не се е променило. Да не се смесва с мнението ми, че блутуут е отживелица в тези устройства, при наличието на wi-fi N свързаност между тях. Последно използвах блутуут не знам кога, но го ползвах по принуда, защото телефонът, към който пращах, нямаше друго, освен блутуут.Сравнението между телефон за 50 лева с блутуут и телефон за 1500 без - бих го сравнил с компютър за 50 лева с флопи-дисково устройство и такъв за > 500 лева без флопи, но с USB 2.0 или 3.0. Флопито също е стандарт. 5.25" дискета - също е стандарт. Не ползваш, нали? Обаче ако на мен всичките ми компютри са с флопита и ползвам дискети - бих ти казал "Абе може ли компютър за > 500 лв да няма флопи...", голяма работа, че моите компютри са 586 или P2-ки, а твоят е i7, примерно. Така си е - блутуутът е нещо старо и неизползваемо в смартфон, освен за слушалки. Ползва се wi-fi direct. То си е като блутуут, ама 20-30 пъти по-бързо.

Коментар

ogi28b написа:
          Последно използвах блутуут не знам кога, но го ползвах по принуда, защото телефонът, към който пращах, нямаше друго, освен блутуут.
          Ето това имах предвид. Сравнението ти с дискетите е неуместно. Никой нов компютър няма флопи, но ВСИЧКИ нови телефони имат пълноценен блутуут. Не е ограничен само за слушалка. Защо при Айфон трябва да е ограничен?А и не съм натъртвал на тоя блутуут. Изредих просто какво няма един Айфон. То и радио можеш да слушаш онлайн ама защо да хабиш трафик? То и Айфон можеш да си вземеш с памет 64 GB ама защо да даваш 500 лева отгоре над 16 GB-вата версия?Даже можеш и да чакаш един час и да синхронизираш всичко с "великия" Айтюнс, за да си качиш една песен, но защо питам е нужно? :DТо и флаш не им трябвал в браузъра щото бил отживелица. Истински мултитаскинг има ли Айфона вече? Поне вече май можело да сменяш уолпейпъра :DА това USB OTG е мираж. Не е лош Айфон-ът, но е далеч зад Андроид по функционалност.
          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Като не е ограничен блутуута - ти го сцепваш от ползване понеже... Аз даже не знам дали моя блутуут въобще работи откакто си давих телефона преди 4 месеца, ама може и да работи, че прехвърлях едни песни от Сори-Ериксона, на който пък не можах да му намеря кабела и не ми се търсеше. Пуснах си блутуута и си прехвърлих 4-те песни, за няма и 10 минути. За останалите неща на ай-фона няма две мнения по въпроса дали са ограничени в нещо или не, ама за блутуута - не мисля, че подлежи въобще на обсъждане. За мен - напълно безполезен хардуер. Сигурен съм, че и vital не е усетил някакво неудобство от липсата му, или по-точно - от непълните му функции.

Коментар

ogi28b написа:
              ...за блутуута - не мисля, че подлежи въобще на обсъждане. За мен - напълно безполезен хардуер...
              Абе Оги, какво ти е направил тоя блутут, та така си се ожесточил срещу него? :D Очевидно изхождаш само от собствените си нужди и начин на употреба!За мен например поддръжката на блутут от телефона е много важна (ако не решаваща)! Също така намирам за неприемливо опасването с жици за слушалки и хендсфрита! Ако ми кажеш, че е по-комфортно жичното хендсфри, вместо автоматичното свързване на телефона с аудио уредбата на колата (пък дори и с "обикновено" блутут хендсфри), еми няма да ти повярвам!
              ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Е ти понеже знаеш най-добре кое ползвам...NFC не ползвам, ама това, че го имам пак е предимство пред Айфон-а... Както и да е, няма да споря, всеки ползва каквото си иска.

Коментар

Писах в Андроид-форума, ама да питам и тук....Вчера се обзаведох с JB, без никакви проблеми при флашването, но днес при настройването изникнаха няколко въпроса....Нямам руут, ползвам Го Лънчер ЕХ (ако има някакво значение, защото и без него проблемите си остават), а проблемите са ми незначителни за работата на телефона, но много дразнещи в ежедневното ползване:1. Не откривам приложение "Диспечер на задачите", който имах при 4.0.4.2. Тапетите на заключения екран и на началния екран са разтегнати.И преди ми се е случвало това, но не помня от къде ги оправих да се виждат нормално.Някъде имаше някакво тикче мисля....3. Нормално ли е нотификейшън бара да бъде черно към сиво? Сякаш преди беше плътно черен и се сливаше с тапета.4. Използваната оперативна памет на моменти достига 680МВ, при положение, че с 4.0.4 нормално е била около 480МВ.5. Часовника на заключен екран винаги ли е в два цвята? Бял часовник и жълта дата? :unknw:

Коментар

style34 написа:
                    Хванал те е синдрома на Айфон фен-а - което го няма в Айфон, значи е ненужно Няма слот за карта памет - ми много ясно, защо да си взема 16 GB карта за 15 лева, като мога да дам 2-300 лева отгоре за Айфон с повече памет...
                    Изобщо не ме е хванал такъв синдром, има неща, които ме дразнят Но както казва Оги, освен да си вържа хендсфрито, не бих си причинил трансфер дори на .doc файл през bluetooth. Аз и на предишните ми телефони не съм го ползвал за друго. NFC не само в момента, но и в близките 2-3години не виждам за какво ще ми е. Предишните ми 2 телефона имаха NFC и никога не съм го ползвал.Аз и CD не съм ползвал скоро. От октомври имам нов лаптоп. Още не съм слагал вътре диск, никакъв...За паметта - аз не слушам музика от телефона, не гледам и филми(тва ми е прекалено извратено). Слушам единствено радио(има си приложения за радио, които са със супер качество, за разлика от тия, които се ловят със слушалки като на Нокиа-та ми) Аз съм на 16гб и за нещата, които ползвам към момента ми е достатъчно. Имам 4-5гб свободни. Първите дни като го разцъквах ми се стори малко паметта, но бях насвалял по няколко еднакви приложения и като си избрах тези, които ми допадат си имам свободно място Харесвам си айфона, но не съм му някакъв болен фен Андроид или iOS, а вече и Win, въпрос на избор Смартфонът е най-използваното през деня устройство (според мен) и затова трябва да е максимално удобно На мен за момента iOS ми е като продължение на ръката(както каза по-назад Yavor). Няма нужда се замислям. snake, съмнявам се че масата от потребители ще ползват търсачката за да проверят има ли тема за техния телефон. А и отделни теми за Галакси 2, скоро ще трябва 3...4... А пък HTC и т.нP.S Не искам да ми се налага да задавам такива въпроси като Kuku

Коментар

Като чета феновете на андроида и се сещам от скеча на Комиците:- А Петров все ми блъска отгоре ден и нощ!- Чакай бе, Иванов, аз живея под вас!- Е да, ама можеше да живееш и над нас! :D :D

Коментар

ls1 написа:
                        Като чета феновете на андроида и се сещам от скеча на Комиците:- А Петров все ми блъска отгоре ден и нощ!- Чакай бе, Иванов, аз живея под вас!- Е да, ама можеше да живееш и над нас! :D :D
                        Тука работата отива като бТВ темата - любов и омраза... Силни страсти...ИОС срещу Андроид срещу винбоз...Нека войната започне сега!
                        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Pecho написа:
                          ogi28b написа:
                          ...за блутуута - не мисля, че подлежи въобще на обсъждане. За мен - напълно безполезен хардуер...
                          Абе Оги, какво ти е направил тоя блутут, та така си се ожесточил срещу него? :D Очевидно изхождаш само от собствените си нужди и начин на употреба!
                          Както казах - за мен. Разбрал си, че говоря от моя гл. точка. Подчертах, че е полезен само за свързване по хендс-фрий, но не и за файл-трансфер. Не съм се ожесточил, просто исках да изтъкна някои аргументи, че на практика е безполезен за нещо друго от свързване със слушалка. Ти да не ми кажеш сега, че прехвърляш файлове по блутуут?===============
                          Kuku написа:
                          Писах в Андроид-форума, ама да питам и тук....Вчера се обзаведох с JB, без никакви проблеми при флашването, но днес при настройването изникнаха няколко въпроса....Нямам руут, ползвам Го Лънчер ЕХ (ако има някакво значение, защото и без него проблемите си остават), а проблемите са ми незначителни за работата на телефона, но много дразнещи в ежедневното ползване:1. Не откривам приложение "Диспечер на задачите", който имах при 4.0.4.2. Тапетите на заключения екран и на началния екран са разтегнати.И преди ми се е случвало това, но не помня от къде ги оправих да се виждат нормално.Някъде имаше някакво тикче мисля....3. Нормално ли е нотификейшън бара да бъде черно към сиво? Сякаш преди беше плътно черен и се сливаше с тапета.4. Използваната оперативна памет на моменти достига 680МВ, при положение, че с 4.0.4 нормално е била около 480МВ.5. Часовника на заключен екран винаги ли е в два цвята? Бял часовник и жълта дата? :unknw:
                          Отговорите от там вероятно ще са: Абе ти си много тъп, ползвай търсачката. Направи си хард ресет и ако няма промяна - флаш с трите файла + PIT. Ако не - носи го в сервиз. А всъщност:1. Диспечер на задачите - задържането на Home бутона не ти ли върши работа? 2. Проблемът е в Го-Лаунчера. Поради новият начин на полагане на тапети в Желето - тапети в ГО-то са си е**** майката. Но с тази функционалност на Touch Wiz-a - за какво ти е това ГО?3. Not. Bar-а е сив поради промяна в графичния изглед и не е само при теб така. Вероятно ще се появи MOD съвсем скоро.4. Паметта не трябва да те притеснява, не е Windows. Ако се върнеш на 2.3.4, ще видиш, че ще е едва 200 МБ. 5. Часовникът сигурно ще го променят с някой MOD.Руутвай с тоя CF Root. Мяташ го на външната карта така както е, като ZIP и го прилагаш от Recovery-конзолата. Нищо особено няма. Тамън да разкараш всички глупости като ХЪБ-ове, Чат-Он, Гугъл Плюс, Voice Command и други...

Коментар

Кооооо.....? Ааааа, не...не си давам ябълката...

Коментар

То и да я даваш - кой ще я вземе?! И аз не си давам 29" инчовия CRT телевизор.

Коментар

Не ми се руутва. По-скоро ще разцъкам ТъчУйза и ще махна ГО лънчера.
                                vital написа:
                                P.S Не искам да ми се налага да задавам такива въпроси като Kuku
                                Аз просто съм капризен - има хора, които никога не биха обърнали внимание на подобни неща

Коментар

Working...
                                X