Спирам по тази тема. Безобиден въпрос се превърна в причина за конфронтация.Аз все пак държа да прочетете моите поустове и, ако в един дори съм се опитал да наложа мнениеили да дам наклон на хранителните ви навици трябва да сте сигурни, че грешно са изтълкувани поустовете ми. Аз съм ЗА балансираното хранене. Аз съм ПРОТИВ тоталното отричане на месото или зарзавата. Едното без друготоне може. Пържолата без свежа гарнитура не е пържола. ( шегувам се ей). Аз съм ЗА двигателната активност. Насаждам такава културав моето семейство, боря се щерка ми да получава най-доброто и здравословно на трапезата. Салами, кренвирши, купешки луканки, карантиии консервирани меса - не понасям. Избягваме пърженото, консумирам пълнозърнест хляб (Чешки от Кауфланд), който ме засища въпрекистранния си вкус и триците. Ям много плодове, но болката е в щерка ми, която просто не ги понася. Отвращението, което изпитва, когато се опитва да ги яде е моята болка и за съжаление сме безсилни с майка и. Колкото и да са полезни - организмът и не ги понася. Другите хранителни навици ги има.И понеже темата е: Какво е храна ? трябва да вметна, че освен енергия за мен храненето за мен и моето семейство е ритуал- независимо, какво има на трапезата. Всички сме на масата заедно. Държа на естетиката. Не сме претенциозни.Synthy. Ако аз ти бях на гости с продуктите, които си приготвил - щях да ти напълня душата. Всичко щях да си омета от чинията. Това е признанието за всеки домакин. Любовта, времето и средствата за приготвянето на трапезата ми изострят апетита далеч преди небцето ми да е вкусило нещото. ПС: Мила Ели и ти не се сърди. Ти изказваш твоето мнение. Аз своето. Спорове трябва да има, но категоричност - не. Нека се дистанцираме от нея. Каквото е полезно за един може да вредно за друг. Бедна ни е фантазията, какви и, колко химични процеса се извършват в организма ни. Вчера имах "кеф" да се "ръбам" с теб - днес те обичам.
Химия.

Коментар