А ако достатъчно хора гласуват "ЗА", какво правим тогава? Колко нови данъци ще трябва да измислят, за да се изпълни волята на народа :D
точно за това не се притеснявай, даже и хардлайнери като мен няма да отидат да гласуват след промяната на въпроса.просто така поставено означава "искате ли да се подиграваме с вас още 10 години, местейки централата из цяла България и плащайки всеки път по някое милионче на "доказани консултанти" да преценяват смисъла на поредните ни малоумни идеи". ми аз не ща.
Можете спокойно да заложите, че независимо от това, че повечето хора ще гласуват ЗА нова АЕЦ, резултатите от референдума ще бъдат невалидни, защото общият брой на гласувалите няма да е достатъчен, за да се изпълнят законовите изисквания.
Кое пък те кара да мислиш, че народа иска още една потенциална атомна бомба в България?!?Аз съм убеден, че народът ще каже НЕ.Както това направиха литовци, италианци и др.Всъщност точно така формулиран въпроса, е много по-добре от формулировката на социалистите.Защото е по принцип за нова АЕЦ. Казваме НЕ, и забравяме за това.А ако е конкретно за Белене, ще кажем НЕ, но те ще си я направят в Силистра примерно. И после - здравей, тотална енергийна зависимост от Големия "Брат" - и газът от там, и ядреното гориво от там... добре поне, че кюмюр засега имаме в изобилие.
Мдаа, на фона на задаващите се електрически превозни средства, от къде ще вземате електроенергия? Или както казваше един от зелените активисти в Германия преди 20 години - От контакта!
Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Както в момента е мрачно и няма вятър от къде ли ще дойде до контакта? Но не искам да е от Белене с нейните 20 и отгоре милиарда.Цената на произведената еленергия не покрива само лихвите на 20 000 000 000 лв.Ами тогава..........’’) Както каза Бойко-плати ти и се опитай да убедиш сина си и внука си,че и те трябва да платят по един Мерцедес на тоя дето духа
Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100
То тоя референдум е за да се похарчат /разбирай откраднат / едни 30 милиона лева . После ако се реши да има ядрена централа ще се направи друг референдум за това държавата ли да плати за централата или частни собственици . После ще има трети референдум къде да се строи и така нататък . Тъй ,че спокойно моряци ,кораба бавно но сигурно потъва и вода ще има за всички
Фиат Панда 1.2 2006година
Синджира си идва ,а козата я няма...
цената на белене е напълно неизвестна - това е основния проблем. при нормално договаряне с 10% комисионна за възлагащата страна :D 20 млрд. не може да стигне. по-скоро около 10. сега, ако ще е както при магистралите, може и на 100 млрд. да отиде.
"Парламентът избра Менда Стоянова за заместник-председател на Народното събрание от ГЕРБ. Тя сменя Анастас Анастасов, който пък вчера беше одобрен за конституционен съдия от парламентарната квота. За Стоянова гласуваха 110 депутати, 5 бяха против."Конституция на Р.България:чл.81 (1) (Изм. - ДВ, бр. 12 от 2007 г.) Народното събрание открива заседанията си и приема своите актове, когато присъстват повече от половината народни представители. (2) Народното събрание приема законите и другите актове с мнозинство повече от половината от присъстващите народни представители, освен когато Конституцията изисква друго мнозинство. (3) Гласуването е лично и явно, освен когато Конституцията предвижда или Народното събрание реши то да бъде тайно.ПИТАМ - КОЕ НЕ Е В РЕД НА КАРТИНКАТА?
Може и 300 да са били в залата Гласували са обаче 115. Гласуването не е задължително.В такива случаи ако има съмнение за липса на поне половината може да се предизвиква проверка
Коментар