Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обяснения към вече съставен акт.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Обяснения към вече съставен акт.

Колеги здравейте. Преди 2 месеца ми дойде повиквателна да се явя на 05.10 в Софийски кат във връзка с извършено нарушение.Ходих в сряда гледах 1 секунден клип, гледах и уж някаква скорост, но на момента не ми дойде на акъл какво да пиша като обяснение.Клипа е заснет на 200 метра след табела за населено място Волуяк посока София, но съм убеден, че самия радар ми е засякал скоросттамного преди знака за населено място. Понеже записаната от Кат скорост е 151 при ограниечение 50 , а пък аз съм сигурен, че не карах с повече от 120 след табелата за населено място какво бихте препоръчали да правя? Аз лично смятах да ида да си допиша 3 те реда за обяснение и напиша, че не съм съгласен с измерената скорост и да ми я броят за населено място при положение, че патрулката беше застанала, така че да засича 1.5 километра преди табелата за населено място, а да снимат с камерата само като се минава покрай тях и да слагат скоростта от преди 1 километър.Знам, че и в 2 -та случая все съм си превишил скоростта.... Но за 4 години и 100 хиляди километра на 80% от които в София град... на всеки се случва да се изпусне от време на време. Също така ако си напиша длъжността по която работя ( шофьор и доставчик към компютърна фирма ) дали ще има някакво значение към решението с какво ще ме глобят( лишаване или пари)?И последен въпрос: След като по регистрация се водя в Окръжен КАТ, а ме бяха повикали в Софийски сега къде трябва да ида за тия обяснения?Мерси предварително.

обжалвай до дупка колега,, няма да ти вземат книжката, но акта ще е солен, пиши там сякви неща, радара беше вътре в патрулката и че има грешка, карал си със 110 ще кажеш примерно и е било извън населно място, абе лъжи там и мажи няма къде да ходят ще го направят по леко

Коментар

Все пак някой колега има ли представа къде мога да ида за да си допълня обясненията? като местоположение ме интересува горе долу.

Коментар

Аз пък ще ти кажа че знам горе-долу къде е била патрулката с камерата. Също така ще кажа че заради такива "изпусканици" , почти всяка година загиават хора там. И аз карам с превишена скорост 60-70км/ч и гледам такива "изпуснати" как летят с 150, но всеки път си мисля - "Ако изскочи някоя бабичка?" . Има и друго за обясненията ти - на около 200метра можеби преди знака за населено място, имаш табела с ограничение 50км/ч, а преди него няма как да снимат, защото оттам пътя почва да се спуска.

Коментар

Аз пък ще ти кажа, че минавам всяка седмица от там по няколко пъти и знам къде седи патрулката попринцип. В тогавашния ден патрулката беше до склада за плочки ли е какво е точно на връхната точно преди спускането за пешеходната патека на 200 метра и отклонението за самото село на още 100.Прекрасно имат въздушна видимост за радара да снима много преди започването на самото "населено място"А още по- ясно знам как АБСОЛЮТНО всеки минава с 80 там, защото откакто плучих призовката ми е черно пред очите и карам с 55-60 през почти целия този път и секви кенефи включително 4 осни 50 тонни камиони са ме изпредварвали с 80+ във скапания Волуяк. Навсичкото отгоре от чувство на вина 1 месец вече не карам даже и колата си, а съм я оставил в гаража. Да не говорим, че през целия ми шофюрски стаж, който може да е 5 години но имам 100 000 километра за това време нямам нито един случай на ПТП с друго превозно средство или човек по моя вина. 5 пъти са ми спирали в задницата на същата тая кола.... А за табелата за ограничение 50км/ч ако искаш ще те закарам да ми я покажеш ..... последната табела за ограничение с **км/ч е сигурно при бетонния възел 5 километра преди върпосната табела за населено място за Волуяк. На 200 метра може би преди знака има някаква идиотска пряка в ляво на която незнайно защо и е позволено да прави ляв завой през 2 платна... но табела с ограничение има само в посока Костинброд, но не и посока София.Питах ако някой знае къде трябва да ходя да си напиша обясненията, които онзи ден не написах. А не да ми се чете морал.....

Коментар

Insane написа:
            Прекрасно имат въздушна видимост за радара да снима много преди започването на самото "населено място"
            От Драгалевци има въздушна видимост към цяла София. Вижда се също летище София, магистрала Хемус и други подобни обекти... Тоя радар има документация и в нея пише до какво разстояние отчита точно. Трябва да опиташ да докажеш, че скоростта на клипа е на друг автомобил. Успех. А може и да пледираш, че са пускали МП-3-ка на радара и затова е отчел 151. Всъщност проверил ли си каква е разликата между наказанията за +101 в населено място и +61 извън населено? Може да не е голяма

Коментар

Insane написа:
              Все пак някой колега има ли представа къде мога да ида за да си допълня обясненията? като местоположение ме интересува горе долу.
              Няма горе-долу, там където е съставен акта - т.е. където са те извикали с призовката. Няма значение къде се водиш на отчет. ЗАКОН ЗА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ НАРУШЕНИЯ И НАКАЗАНИЯ - Чл. 44. (1) Освен възраженията при съставяне на акта в тридневен срок от подписването му нарушителят може да направи и писмени възражения по него.

Коментар

Много добре познавам това място. Аз пък всеки ден минавам оттам поне по 2 пъти, щом ще си ги мерим . Това че другите хвърчат с някави километри не значи че всеки може както си го разбрал. Ето мялко пояснение на ситуацията - . Горната точка е пояснение на местоположението на знака ограничаващ скоростта на 50км/ч, долната точка местоположение на КАТ. Между двете е знака за населено място. Може да се опиташ да докажеш по някакъв начин че засичането е било между двете или преди ограничаващия знак скоростта. Но 150км/ч как ще ги оспориш незнам. Простите сметки показват че си се движел с ~ 40м/с, с което поне за мен доказва продължителността на клипа.п.п. Колегата писла по-горе ме подсети за нещо друго. Трябва да ти докажат къде точно ти е нарушението. Защото там рекичката разделя всъщност две общини.

Коментар

Разликата в населено и извън населено с повече от 50км/ч е че при втория случай не взимат книжката. Аз не искам да оспорвам че не съм вдигнал тия километри. Въпроса е че те засичат някаква скорост с радар, а после правят клип 1секунда в растояние 20 метра до патрулката и независимо вече с каква скорост съм минал покрай тях те ми слагат тази от преди 1 км...Мерси за отговорите и за някои идеи

Коментар

Да ви кажа честно не съм чул досега да са умирали хора на ломско при волуяк от доста години!Чак всяка година...И Пътя е супер смотан Костинброд София - при санитекс 50 имаш 1-2 километра перфекте път и си във волуяк пак 50 , пак 1-2 км и си на караулката.Обратното е същотото само дето след волуяк при отбивката на дясно пак имаш 50км ограничение.А радарите да види колега от колко хващат преди да се занимава - в сми ако е от доста разтояние да пише ,че са го снимали преди ограничението
                    Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                    Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                    Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Insane, можеш ли да посочиш приблизително на долният клип къде точно са те снимали (минути и секунди в клипа), за да се ориентираме?http://www.youtube.com/watch?v=GCaT1M1F1Qo
                      Няма начин да няма начин!

Коментар

Видео записът е горе долу на 1:56-1:58. То вече няма и голямо значение, защото днес не успях да отида до КАТ защото имах страшно много работа и реално изпуснах 3 дневния прозорец за допълнителни обяснения.

Коментар

Според ЗДвП:Чл. 182. (1) Водач, който превиши разрешената максимална скорост в населено място, се наказва, както следва:1. за превишаване с 10 km/h - с глоба 20 лв.;2. за превишаване от 11 до 20 km/h - с глоба 50 лв.;3. за превишаване от 21 до 30 km/h - с глоба 100 лв.;4. за превишаване от 31 до 40 km/h - с глоба 200 лв.;5. за превишаване над 40 km/h - с глоба 300 лв.;6. за превишаване над 50 km/h - с глоба 350 лв. и три месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство, като за всеки следващи 5 km/h превишаване над 50 km/h глобата се увеличава с 50 лв.Глобата ти се оформя към 900 лв., ако я платиш в 14 девния срок - 630. До колкото разбирам най-много те мъчи лишаването от правоуправление за 3 месеца.Сори брат!
                          Няма начин да няма начин!

Коментар

Тези в стаята с видео записите казаха, че няма намаление ако се плати в 10-14 дневен срок. Питах ги казаха че не важало????? Последно има ли някакво намаление или не? Иначе за километри писаха някакъв толеранс 3% демек наказуеми 146км/ч

Коментар

Този знак за намаление на скороста на 50 км/ч е поставен неправомерно. Според закона не може да се намаля скоростта еднократно с повече от 30 км/ч. Понеже разрешената скорост извън населено място е 90 км/ч., могат да направят ограничението първо на 70 и след това на 50 км/ч. или еднократно на 60 км/ч. Това не знам дали ще ти помогне някак.

Коментар

Working...
                              X