Тази тема ме подсеща за това какво се случва, когато човек влезе в болница. Хем си плаща здравните осигуровки, хем си плаща в болницата. Та и в този случай, хем си плащаш данъците (сгради и смет), хем чистиш.
Тази тема за съжаление не среща особена подкрепа. Спомням си някога бях пуснал анкета, кой къде си изхвърля фаса и разбираемо тези, които го правят на улицата бяха не малко. А иначе е хубаво, че продължаваме да си мрънкаме! Плащаме данъци (така смет) и си чистим, купуваме винетки и си караме по надупчени пътища, това е положението не го ли разбрахте? Или се взимайте в ръце, или Терминал 2! И поне, като не почиствате около домовете си гледайте да не цапате Господа чакащи да ви оправят! :D
Няма как да срещне разбиране. Българинът мрази да го правят на будала. Терикатите, които цапат няма да излязат и да чистят. А тях никой не ги и наказва, за това, че цапат. Защо държавата толерира терикатите, а кара другите да чистят?Имах един познат терикат и той всеки път като ме срещаше и ми казваше: "нали знаеш, че на този свят всеки ден се раждат по-един терикат и двама балъци" - следваше мазна усмивка И така.................
ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Аз пък съм раздвоен . Редовно слизам да правя уборки , мета асансьора и чистя цялата обща тераса .Обаче взе да ми писва да събирам боклуците . Ако излезе днес някой ще сляза , ама иначе - не.Апропо в Разград женичките от фирмата за чистота редовно правят уборки и те.
Г-н Хинчев, не се заяждам, ама се чудех "Уборка" или "Оборка" Сигурен съм, че си се замислил преди да го напишеш.Ти се описа, като един много съвестен съкооператор. Поредната кампания, която се случва поради липса на ред и ясни правила.
Прав си Замислих се . Обаче следващият път ще пиша ,, събирам ’’Мързи ме да търся тълковният речник .Миналия месец събрах боклуците от т.н. ,, английски дворове ’’ ( шахтите пред мазите ).Сега пак е като по онази книга на Данте .
FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
НЕ знам дали си заслужава пускането на нова тема, а тази ми се вижда подходяща, та колеги, искам да ви попитам - Използзвате ли възможността за електронна фактура при различните услуги - ток, вода, GSM...? Аз използвам на Глобул, исках и към Виваком, ама когато опитах - регистрацията беше доста изнервяща и не помня какво ми попречи, но се отказах. Сега в пощата ми е пристигнало и предложение от ВиК, и мисля да попълня формуляра и да се откажа от хартиената фактура. Така хем по-малко боклук ще генерирам, защото фактурите винаги ги хвърлям, а и ще бъдат отсечени по-малко дървета. Капка в морето де, ама все пак...
То и аз се отказах от хартиена справка на ментел защото може да се гледат в саита обаче мина известно време и сега не са ми достъпни тези справки казава че нямам права. И сега незнам какво плащам.
Аз освен , че от време на време чистя тарафа пред блока , отказвам и найлоновите торбички в магазините .От много време получавам електронни фактури , принтер не ползвам и т.н. Смятам , че давам малък дан на природата .
В крайна сметка въпреки минималният интерес тук инициативата даде резултат. Няма найлонови отпадъци и други мизерии, междублоковите пространства придобиха друг вид. А за тези, които си го преместиха от единия крачол в другия... мрънкайте си и тънете в мизерия (в буквален и преносен смисъл)! Мрън-мрън! :D
Днес не чистих, а и нямах намерението да чистя. По начало смятам, че предостатъчно пазя чисто, хвърлям си отпадъците разделно и ходейки по улицата не ме мързи да се навеждам, за да изхвърля някой и друг търкалящ се боклук, който ме дразни.Отделно както казва и колегата преди мен - не взимам торбички от магазините, не ползвам хартиени фактури, а в офиса непрекъснато мрънкам на колегите да принтират от чистата страна на вече веднъж принтираните листа, когато става въпрос за нещо неофициално.Смятам, че това поведение, ако стане навик на всикчи останали ще бъде много по-ефективно, отколкото да си изгубя целия почивен ден в събиране на отпадъци по улиците, за което както споменаха и други в темата съм си платил предварително
== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
В крайна сметка въпреки минималният интерес тук инициативата даде резултат. Няма найлонови отпадъци и други мизерии, междублоковите пространства придобиха друг вид. А за тези, които си го преместиха от единия крачол в другия... мрънкайте си и тънете в мизерия (в буквален и преносен смисъл)! Мрън-мрън! :D
Браво , Колега !За участието ти в почистването
Е... мерси.Добре де... плащаме си данъците и искаме да ни е чисто навсякъде е. Как да стане, като има толкова много цапащи? След всеки хвърлящ си фаса ли трябва да върви кака от Чистота и да му го прибере преди да паднал на земята? Пространството пред блока не е наше и не ни вълнува с такова впечатление оставам. Същите вие обаче и пищите, че след време вероятно ще се налага да плащате, че си паркирате колите пред блоковете, или че няма, къде да се паркира. Е... няма угодия! :D
Аз пред оградата си чистя,и моя си двор чистя,който цапа да си чисти.Няма да бърша л.... на някой дето му е кеф да сере на улицата.Трябва по друг начин да се действа,не със тази реклама на БТВ.Що във белите държави не излизат така,защото има солени глоби и човек се замисля дали да хвърли,а и като види че е чисто ще се замисли дали да си хвърли фаса.Тук телевизията БТВ си прави реклама и айдеееееееееее давайте да чистим.
Аз пред оградата си чистя,и моя си двор чистя,който цапа да си чисти.Няма да бърша л.... на някой дето му е кеф да сере на улицата.Трябва по друг начин да се действа,не със тази реклама на БТВ.Що във белите държави не излизат така,защото има солени глоби и човек се замисля дали да хвърли,а и като види че е чисто ще се замисли дали да си хвърли фаса.Тук телевизията БТВ си прави реклама и айдеееееееееее давайте да чистим.
Напълно подкрепям. С тези стихийни кампании нищо не правим.Чистим на терикатите мърсотиитеМоята подкрепа за чист град е елементарна: просто не цапам!!!!!!!!!!Поне за едно нещо сме на едно мнение.
Коментар