Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да си поговорим за..пешеходците!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

SokOtPraskova написа:
    ele написа:
    Ако беше ударила торбата с тази скорост, този, който я държи щеше да загуби равновесие и да падне. Това не е за хвалба - ти си поредният убиец на пътя, а това, че са били цигани - няма значение - утре може да е всеки от нас. Жалко, че има повече и повече хора, които се пъчат с подобни глупости и мислят, че е нормално - за това и толкова много народ умира по пътищата.
    Аз не мисля, че се хваля.. Според мен да караш със 130 не е нищо особено, след това което съм се нагледала.. Аз карам с толкова, когато преценявам рисковете, в случая изникна нещо което не беше предвидено от моя страна, а и наистина мисля, че не трябваше да са там тези хора. Темата е за пешеходците а историята ми - затова как са се показали и са ме уплашили. Ако карах с допустимата скорост от 90 пак нямашше да ги видя. Най-вече там пътя не е пригоден за пешеходци - това е смисъла на поста ми! Мисля, че не си достатъчно запозната с начина ми на шофиране, за да го коментираш, аз не коментирам твоя. А колата ми е тоталка - факт, но със сигурност не е било заради превишена скорост. Ама вие сега с раъка на сърцето ми кажете, че винаги карате с 50!
    Начинът ти на шофиране е ясен - из някоя тема беше казала, че още не било ясно кой бил виновен за катастрофата ти. Може пък да си ти. В друга тема се хвалеше как си се прередила като пич. В трета тема- как си излязла на снях с гуми-подметки. Ясно е, че нямаш и най-малка идея за риска, защото ако имаше - нямаше да има случаи, с които толкова да се пънеш във форума. пешеходците са те уплашили, защото вместо да караш си хвърчала със 130 и си слушала яко парче. Мен що пешеходците не ме изненадват? А теб тоя инструктор не те ли е учил, че при определени условия трябва да намалиш скоростта, например вечер, дъжд, сняг???? Те дали трябва да са там или не какво значение има? Ти може да си помислиш, че следващият светофар ще е зелен и да дадеш газ, ама той - червен. Не винаги карам с 50, ограниченията извън града са 90, а по магистралата - 130. Не виждам смисъл да се влача с 50 от Варна до Бургас примерно. А за останалите колеги - не се пънете да не е наакате. Защото всички сте много курназ, въздишате и хриптите като обрани кобили пред поредната трагедия на пътя, после обаче сте "пичове" на пътя, че чак отнемането на книжка е повод за гордост. Това се нарича лицемерие и заради такива като вас умира сума народ по пътищата. Това, че на вас не ви се е случило не е повод да се мислите за безсмъртни. Погледнете Мануела Горсова и вижте за какво става въпрос - един пропилян живот, а колко такива, които не са събрали нужните пари, лежат в някоя спалня и вместо да помагат на родителите си, биват гледани от тях като живи трупове????? За умрелите и за почернените родители няма да споменавам - трагедията им е огромна, но са се отървали, но никога не биха изживели годините, които биха могли да бъдат изпълнени с радост и смях.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
      Не винаги карам с 50, ограниченията извън града са 90, а по магистралата - 130. Не виждам смисъл да се влача с 50 от Варна до Бургас примерно. .
      А ти знаеш ли колко ти е спирачния път при тези скорости и ако някой изведнъж изскочи 2 метра пред теб какво ще стане? Представи ,че един такъв гнусен мангал ти изскочи от полето на магистралата докато караш с 130. Ама ти нали си караш според правилата , значи няма да си виновна.
      Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

ele написа:
        SokOtPraskova написа:
        ele написа:
        Ако беше ударила торбата с тази скорост, този, който я държи щеше да загуби равновесие и да падне. Това не е за хвалба - ти си поредният убиец на пътя, а това, че са били цигани - няма значение - утре може да е всеки от нас. Жалко, че има повече и повече хора, които се пъчат с подобни глупости и мислят, че е нормално - за това и толкова много народ умира по пътищата.
        Аз не мисля, че се хваля.. Според мен да караш със 130 не е нищо особено, след това което съм се нагледала.. Аз карам с толкова, когато преценявам рисковете, в случая изникна нещо което не беше предвидено от моя страна, а и наистина мисля, че не трябваше да са там тези хора. Темата е за пешеходците а историята ми - затова как са се показали и са ме уплашили. Ако карах с допустимата скорост от 90 пак нямашше да ги видя. Най-вече там пътя не е пригоден за пешеходци - това е смисъла на поста ми! Мисля, че не си достатъчно запозната с начина ми на шофиране, за да го коментираш, аз не коментирам твоя. А колата ми е тоталка - факт, но със сигурност не е било заради превишена скорост. Ама вие сега с раъка на сърцето ми кажете, че винаги карате с 50!
        Начинът ти на шофиране е ясен - из някоя тема беше казала, че още не било ясно кой бил виновен за катастрофата ти. Може пък да си ти. В друга тема се хвалеше как си се прередила като пич. В трета тема- как си излязла на снях с гуми-подметки. Ясно е, че нямаш и най-малка идея за риска, защото ако имаше - нямаше да има случаи, с които толкова да се пънеш във форума. пешеходците са те уплашили, защото вместо да караш си хвърчала със 130 и си слушала яко парче. Мен що пешеходците не ме изненадват? А теб тоя инструктор не те ли е учил, че при определени условия трябва да намалиш скоростта, например вечер, дъжд, сняг???? Те дали трябва да са там или не какво значение има? Ти може да си помислиш, че следващият светофар ще е зелен и да дадеш газ, ама той - червен. Не винаги карам с 50, ограниченията извън града са 90, а по магистралата - 130. Не виждам смисъл да се влача с 50 от Варна до Бургас примерно. А за останалите колеги - не се пънете да не е наакате. Защото всички сте много курназ, въздишате и хриптите като обрани кобили пред поредната трагедия на пътя, после обаче сте "пичове" на пътя, че чак отнемането на книжка е повод за гордост. Това се нарича лицемерие и заради такива като вас умира сума народ по пътищата. Това, че на вас не ви се е случило не е повод да се мислите за безсмъртни. Погледнете Мануела Горсова и вижте за какво става въпрос - един пропилян живот, а колко такива, които не са събрали нужните пари, лежат в някоя спалня и вместо да помагат на родителите си, биват гледани от тях като живи трупове????? За умрелите и за почернените родители няма да споменавам - трагедията им е огромна, но са се отървали, но никога не биха изживели годините, които биха могли да бъдат изпълнени с радост и смях.
        Да не си пила, Ленче?

Коментар

ele написа:
          Те дали трябва да са там или не какво значение има? Ти може да си помислиш, че следващият светофар ще е зелен и да дадеш газ, ама той - червен.
          Разбира се, че има значение! Въпроса е, че някой не е помислил, че дори и малко, все пак там живеят хора, които ходят пеша и те имат нужда от възможност да преминат безопасно. Там със 130 трябва да карам в дясна лента, като знам как се шофира в този участък осовено през нощта. (както казах живех до скоро точно там). Постоянно има гонки на коли, боянските ML-и и S8-ци карат като за последно, а гражданите от центъра виждат един хубав път след като са се бутали цял ден в софийските задръствания и се пънат до дупка. Минавала ли си по пътя, за който говоря? Когато се блъснах карах със скорост в рамките на ограниченията и по път с предимство. Това, че някой мангал е отрязал знака на другия, че е без такова не ме прави виновна. Господина си получи наказанието.А казуса с пешеходците ми остави трайни увреждания на нервната система, което само може да ми е в помощ за напред. Считам въпроса за приключен.
          Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT

Коментар

SokOtPraskova написа:
            Считам въпроса за приключен.
            Уви, този въпрос никога няма да е приключен.Винаги ще има невнимателни шофьори, невнимателни пешеходци, бакшиши и хард-версия на бакшиши (маршруткаджий). Да попита -> защо след като ограничението на Цариградско е 80 км/ч, когато карам през там с 80 винаги ме изпревават като знак стоп и булеварда го пресичат пешеходци? По магистрала Хемус когато се движа с 120 ме изпреварват лъскави коли поне с 50-80 отгоре? Ьащо по околоврустното на София няма подлези и надлези (това важи и за доста от големите софиийски булеварди)? Защо когато в Русе спирам на пешеходна да пропусна пенсионери -> те ми ръкоплскат? Защо във Варна не спазват предимство и не пускат автомобили с извънварненски регистрации, неправилно престроили се, пуснали мигач за преминаване в друга колона (правилната за тях)? Защо в Пловдив в "обратно кръгово" (в което влизаш без предимство) водачите след теб ти свиркат с класкон и те псуват, че си отстъпил предимство на този, който го има (вече навлязъл в кръговото)? И така нататък.Шофирането на МПС се изразява във възможностие на водача. Добрият водач на МПС трябва да умее само 3 неща: да познава и управлява МС-то като продължение на собственото си тяло, да умее да разчита пътната обстановка (знаци, маркировки, други участнци в движението), и да реагира адекватно и достатъчно "осторожно" на предните две условия с цел предотвраяване на ПТП!П.П. И да е ТОЛЕРАНТЕН!П.П.2. Горенаписаното изхожда от моят скромен личен опит, като водач на леки автомобили, бусове и камиони (с общ навъртян километраж около 100 хил. км.; и около 10 хил. км. на мотоциклет).Едит: П.П.3. Всички тези неща важат и за пешеходците и велосипедистите!П.П.4 Движението (без значение на какво се возиш - МПС, велосипед, собствени крака) се свежда до непрестанно НАБЛЮДЕНИЕ на пътната обстановка и вземане на адекватни решения в конкретни ситуации!!!

Коментар

Винаги съм казвал, че законът за движение по пътищата трябва да се преподава като отделен предмет още в училище... Хем бъдещите шофьори поне веднъж ще са го прочели хем ще знаят, че утре като пресичат неправилно и някой ги качи на капака си то той няма да е винаги виновен и те ще се прибират със счупени крайници заради собствената си малоумност и незнание... Не знаенето на законите не ви освобождава от тяхната отговорност! Закон!
              www.CarProfi-BG.com
              Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
              Зареждане и ремонт на автоклиматици.
              Най-атрактивните цени в София!

Коментар

crush написа:
                Винаги съм казвал, че законът за движение по пътищата трябва да се преподава като отделен предмет още в училище... Хем бъдещите шофьори поне веднъж ще са го прочели хем ще знаят, че утре като пресичат неправилно и някой ги качи на капака си то той няма да е винаги виновен и те ще се прибират със счупени крайници заради собствената си малоумност и незнание... Не знаенето на законите не ви освобождава от тяхната отговорност! Закон!
                Подкрепям
                Bravo 1.2 16v, ноември 1999г.
                Polo 1.0, юли 1997г.

Коментар

crush написа:
                  Когато бях малък в 4-5 клас в час по трудово ни обесняваха как се пресича, кой знак какво значи и такива работи.Ама аз явно не съм запомнил ....и си мисля, че бордюр е част от пътя и по него може да се шофира Уви не можело

Коментар

coolboby написа:
                    crush написа:
                    Когато бях малък в 4-5 клас в час по трудово ни обесняваха как се пресича, кой знак какво значи и такива работи.Ама аз явно не съм запомнил ....и си мисля, че бордюр е част от пътя и по него може да се шофира Уви не можело
                    Бравоо Боби И аз помня , че имахме такива книжки със знаци и различни ситуации с нагледни примери , но е хубаво да се припомня във всеки клас .Инъче аз като пешеходец съм се нагледал на какво ли не . Най-нахални са старите баби , тръгнали с по 2 бастуна , ако може и трети да хванат , които като коне с капаци тръгват да пресичат без да се огледат Същите често се срещат да крачат по средата на малки улички , нищо че има тротоар . Шофьора трябва винаги да е нащрек , особено за малки деца :D
                    Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

аз снощи щях да метна за малко 2 момчета на капака ... как изкочиха братче изневиделица и то не беше на пешеходна пътека и вървят напред без да се огледат. аз на спирачките "скачам" ония изведнъж спират и ме гледат умно, аз вътре изпсувах и само чувам отзад едно тико как кове и той спирачки , викам отнесе ми бронята отзад.разминахме се де... ама мн се ядосах м***а му.трябва на човек очи , уши ,всичко да му е на осем...мен не ме дразнят толкова бабичките,ами тия натоканите п**ки дето се мислят за супер велики..... думи нямам ...умната и безаварийна на всички
                      Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

Коментар

За да има повече ред и дисциплина трябва полицаите да следят и пешеходците и да ги глобяват...не само да дебнат да земат на някой 10-20 лв...

Коментар

SokOtPraskova написа:
                          vital написа:
                          Аз лично не съм чул за глобен пешеходец !?
                          Брат ми има акт за неправилно пресичане
                          За пръв път чувам :D

Коментар

SokOtPraskova написа:
                            Колега това едва ли може да се нарече "в рамките на градът". Става дума за околовръстен път с 4 ленти и допустима скорост 80 или 90 (едно от двете). Не мисля, че е било фатално неразумно да съм със 130 в 1 през нощта, когато няма движение, а отсечката е права и широка и има условие за спиране, освен в случаите когато някой изскача от там където не трябва. А колкото до претрепването, аз така или иначе не искам да ме съжаляваш. Не ми говори глупости, ти съм 100% сигурна, че си карал доста по - безрасъдно от мен.
                            Ти мене не ме мисли, напоследък карам с 50 на места дето минимума е 90. От камикадзета като теб дето не знаят какво и как става във физиката ме е страх да седна зад волана. За вас самоубийците не ми пука, но аз държа да си умра в леглото, ако не върху жената, то поне с някоя студена бутилка бира в ръка. Аман от младежи и малдежки дето яхнали тон ламарина се мислят за безсмъртни. Разберете - лесно е да умрете, трудно е да ВИ оплакваме после... Ако вместо мангалите на пътя беше изскочило куче? Да ти кажа ли какво става от теб при удара ти в него със 130??? Надгробна плоча.@ele: Е па пътя Варна-Бургас искам да го минеш с по-висока средна скорост от 50км/час... Ама и да стигнеш жива, особено като влезеш в Бургаско, дето за тях път е всичко що е плоско ...
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

crush написа:
                              Млад си, простено ти е, че не знаеш. Едно време го преподаваха в училище. Дори ходехме на уроци в КАТ. Ама нормално е да е отпаднало от програмата... или да сте го пропуснали...
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                                crush написа:
                                Млад си, простено ти е, че не знаеш. Едно време го преподаваха в училище. Дори ходехме на уроци в КАТ. Ама нормално е да е отпаднало от програмата... или да сте го пропуснали...
                                И аз съм млад, но в .... 5-6 клас ни водиха и нас в КАТ да гледаме филм, раздадоха ни книжки с най-важното от правилника за движение, и със съвети за адекватно държание на пешеходците като участници в движението.
                                Bravo 1.2 16v, ноември 1999г.
                                Polo 1.0, юли 1997г.

Коментар

Working...
                                X