Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Привет колеги, имам питане относно фиат брава.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Привет колеги, имам питане относно фиат брава.

Значи искам да си купя фиатче.Хареса ми брава защото е дълга с 4 врати дизел JDT 105 коня с кожен салон изгодно ми я дават за 6 хилядарки.Нов снос на 200 000 хиляди .Изгодно ли е?и другото ми питане е каво да гледам когато избирам подобен италянски автомобил.Смисъл с БРАВАТа какви проблеми и дефекти може да се появят? моля помогнете колеги..най - общото.

Re: Привет колеги, имам питане относно фиат брава.

Foxi08 написа:
    Значи искам да си купя фиатче.Хареса ми брава защото е дълга с 4 врати дизел JDT 105 коня с кожен салон изгодно ми я дават за 6 хилядарки.Нов снос на 200 000 хиляди .Изгодно ли е?и другото ми питане е каво да гледам когато избирам подобен италянски автомобил.Смисъл с БРАВАТа какви проблеми и дефекти може да се появят? моля помогнете колеги..най - общото.
    аз бих ти препоръчал да пробваш всичко по колата, и не само за бравата а за всички 2ра ръка. Колкото до цената незнам, на мен лично ми се струва висока, но пък си зависи от колата, виж в mobile.bg как вървят за ориентир
    Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
    Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

Добра е цената зависи от състоянието, сигурно е 2000 г. Гледай всичко да и работи, ел.стъкла, огледала, фаровете дали светят и дали се движат с рег. бутон на таблото, климатика дали работи и клапата за обръщане на въздуха, защото много от фиятите имат този проблем, че клапата стои или отворена, или затворена, ако работи ще познаеш по промяна в духането и се чува леко бръмчене, пробвай вентилацията на топло, дали топли и дали няма странен мирис, ако има значи може да тече отоплителното радиаторче, което е четсо срещан проблем при много коли. Ако имаш възможност покарай повечко, следи температурата, да не би да има сдал термостат, или нещо друго. Ако имаш възможност мини през дупки, или най-добре павета и се услушвай за неприятно чукане, отзад може да е от лагери на носачи, а отпред носачи и кой знае какво, във всеки случай не излиза евтино. Двигателя за тази цена трява да работи перфектно, без излищни трептения и смяна на обороти, по таблото като запалиш не трява да светят никакви лампи, от рода на инжекция, фият код или аир бег. Пробвай шофьорската седалка дали се вдига нагоре, има такава функция, но може и да е счупена. Трява да ти дадат 3 ключа: 1 червен и 2 сини и 2 кодкарти, ако ги няма смъкваш цената, прегледай резервната гума в багажника дали има комплект: крик, ключ за джанти, теглич, ако ги няма цената долу. Успех
      --Старата ръжда любов не хваща!--
      156 sportwagon 1,9 jtd 115
      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Re: Привет колеги, имам питане относно фиат брава.

Foxi08 написа:
        Изгодно за 6 хилядарки?!?

Коментар

Много благодаря за отговорите..защото един ми казва фиат дизел мотор нямат , били скапани. друго казват електорниката се скапвала , турбото давало ядове... за кола над 200 000 километри то ясно че нещо няма да е наред...ама не знам ще я докарат от Швейцария и ще я пробвам тук дали всичко е ОК ако не е няма да я взимам.Бравата не е ли като Браво само че по дълга и с 4 врати...защото се порових и други разлики не открих..Кажете нещо по спицифично за този модел брава... 1.9 дизел JTD 1999 , една приятелка имаше такъв само че 2001 ва мисля и нямаше никакви ядове, и доста икономична ми се стуваве...Фиат по принцип икономична кола ли е? или ме упътете с някой сайт за информация... да не се прецакам че ми писна от кошници....

Коментар

Foxi08 написа:
            Много благодаря за отговорите..защото един ми казва фиат дизел мотор нямат , били скапани. друго казват електорниката се скапвала , турбото давало ядове... за кола над 200 000 километри то ясно че нещо няма да е наред...ама не знам ще я докарат от Швейцария и ще я пробвам тук дали всичко е ОК ако не е няма да я взимам.Бравата не е ли като Браво само че по дълга и с 4 врати...защото се порових и други разлики не открих..Кажете нещо по спицифично за този модел брава... 1.9 дизел JTD 1999 , една приятелка имаше такъв само че 2001 ва мисля и нямаше никакви ядове, и доста икономична ми се стуваве...Фиат по принцип икономична кола ли е? или ме упътете с някой сайт за информация... да не се прецакам че ми писна от кошници....
            На тоя дето ти е казал, че "фиат дизел мотор нямат , били скапани" - му кажи да си навре мнението дето слънце не огрява!Именно ФИАТ научи света как се правят дизелови двигатели. Технологията common rail - е измислена от ФИАТ, които след това поради финансови затруднения продават изобретението на Бош. Конкретно за този двигател - първо поколение common rail - досега има само положителни отзиви за него, гъвкав икономичен и т.н. Да - Брава е с 4 врати, а Браво с 2 врати - това е разликата между тях. Прочети тази тема :http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=621 - специално за моделите на Брава и Бравои тази тема за Фиат като цяло, а бих казал и въобще за автомобил втора употреба: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=557Ако ен разбираш от автомобили - най-добре е като ходиш да гледаш - да вземеш някой с теб, който разбира и то не само на думи, и то от конкретната марка и модел който си набелязал за купуване.
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Добре де значи искаш да кажеш че брава 1.9 JTD 1999 e е добър двигател. а тази технология common rail какво представлява като цяло някакво подобрение ли е, ще прочета темите и ще се усведомя....Твоето мнение лично какво би ме посъветвал освен да взема някой с мен като я гледам ..добре ли е тази кола като цяло..

Коментар

Foxi08 написа:
                Добре де значи искаш да кажеш че брава 1.9 JTD 1999 e е добър двигател. а тази технология common rail какво представлява като цяло някакво подобрение ли е, ще прочета темите и ще се усведомя....Твоето мнение лично какво би ме посъветвал освен да взема някой с мен като я гледам ..добре ли е тази кола като цяло..
                Това е технологията, която възроди дизеловите двигатели, направо им даде нов живот и позволи да се сравняват с параметритена бензоновите, та дори да ги изпреварват в някои отношения (казах го ..... хихихихи). Ето тук можеш да прочетеш повече за нея: http://bg.wikipedia.org/wiki/Common_railПо принцип модела и двигателя към които си се насочил са много добри и дори са почти перфектна комбинация според мен - като се абстрахираме от високите цени на дизела.Естественно това е с уговорката, че попаднеш на читав екземпляр, а не на някой таралясник дето е на 1 000 000 км. или който не е обгрижван както трябва от предишния собственик - прочети линковете, които ти дадох - ще ти се изяснят някои неща.Като чета какво питаш - май ще е по-добре да вземеш някой с теб, дето поназнайва туй-онуй за колите...
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

двигателят е перфектена common-rail се слага вече в почти всички колипримерно HDI при Пежо е common-railCDTI при Опел е common-railCDI при Мерцедес е common-rail...
                  2015 Renault Megane Expression GT
                  2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                  Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Да определено трябва да взема някой с мен...Само че вече съм поръчал колата и няма как да върна нещата смисал да я спра от докарване даже съм дал и капаро. Просо знам от Швейцария са читави и се грижат за колите си ..пътищята са им цвете. Пък и приятел я гледа и каза заслужава си . С докарване с документи всичко ще ти стъпи към 5 и 700 и от горе. ама знаеш от каде е не от италия моргите ласната тук нагласена колко до нотариуса и после големите разправии.Предната ми кола Ситроен ЗХ 1.9 дизел. нямаше ядове в мотора никъде освен в задния мост. Купих заден мост и сега какво стана преобарнах се с него направо го размазах.. Продава се на части ако някой търси- с кожен салон рекаро лети джанти. всичко по двигателя смених водна помпа, масло , ремъци и филтри..Те късмет добре че останах жив че направо не знам.....Седа това фиатче дет съм го харесал и то е с кожа , лети джанти запазено ми се вижда на снимките но ще видиме като го докарат.

Коментар

дай снимките де !
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
                      Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

kosta написа:
                        дай снимките де !
                        Чакай да ги намеря че не знам каде са... :D :D :D :D :D

Коментар

човека искаше снимки на Бравата :D

Коментар

Sev написа:
                            човека искаше снимки на Бравата :D
                            м имам 1 , 2 снимчици. http://i.data.bg/08/06/13/1001526_or...orig.jpgкак ви се струва...това дали са лети джанти или тасове....А таблото от новите ли е или по старите дет са едни големи такива.... хей чак сега гледам на волана има по широка цепка се едно се е отварял аербега...дали е възможно....

Коментар

волана е екстраобаче това са тасовено радиото е добро

Коментар

Working...
                              X