Мълчи с тез кила ,че и аз съм на диета. Фризера ми пълен със домашни свински мръвки,а аз съм основно на кисело мляко. Тва ако е живот
Можеш да го разтовариш с едно колетче до Габрово, аз не съм на диета
FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Тия дни правих експерименти с пържолките и става още по-божествено.Преди да изсипете маринатата от кисели краставички при пържолите поръсвате освен със сол и черен пипер и с: подправка за барбекю, кимион, чубрица и малко соев сос за цвят, за сетен път се убеждавам, че подправките правят 90% от манджата Една много бърза салата, която за зимно време е перфектна, когато не можем да се насладим на пресните зеленчуци, макар че вече ги има целогодишно.Продукти:1кг. извара, 2бр. майонези от 250гр., 7 яйца, едно смляна чубрица, сол и черен пипер.Салатата е елементарна и става доста бързо - сварявате яйцата и с помощна на ситно ренде ги рендосвате в съд където вече сте изсипали мойонезата и изварата, добавяте сол и черен пипер на вкус и повечко чубрица, като казвам повечко значи доста повече от солта и черния пипер, просто на вкус трябва отчетливо да се усеща чубрицата и бъркате до смесване на всички продукти, това е, добър апетит
Днес около 12 часа на обяд поставих месото в солта.Утре около обяд го вадя и го мятам във фурната по твоята рецепта. Дано излезе нещо от цялата работа. :D И предполагам трябва да му наложа подправките преди сушенето във фурната, а не след това?
Да не забравиш да я изкиснеш половин-един час, иначе ще е много солена. преди слагах черен и червен пипер преди соленето, но без тях ми харесва повече, то и в рецептата ги няма, все пак е шунка. Не слагам никакви подправки. То не пречи да пробваш.
Направих го. Изглежда много истинско, но за съжаление стана много солено.Стоя 24 часа в сол и 1 час във вода след това.Явно не трябва да стои толкова дълго в солта, най-вероятно.Ще пробвам пак, ама мисля да стои да кажем 12 часа в солта, докато го докарам да може да се яде нормално.
Пак се пробвах. Пак стана солено. Този път взех най голямото парче месо, защото предишното не беше толкова голямо и си казах да не би защото е малко и за това да беше толкова солено.Та парчето беше 1.6 кг. Предполагам си беше голямо. След това го киснах 2 часа във вода и пак във фурната.Ами пак е солено и трудно се яде. Следващия път съм решил да го държа около 12 часа в солта и да видя какво ще стане. Явно тези 24 часа му идват нанагорно.А и много вода дърпа. Купих го 1.61 кг, а след солта и изсушаването от фурната го извадих 1.05. Баси, 600 грама ми хвръкнаха във въздуха, да ги .... Отделно още един въпрос за сушенето. И този път, по-добре от другия де, стана твърдо, изсушено. Суша го на 80 градуса 4 часа. Гледам при теб на снимката като го режеш самото парче може да се огъне още преди да се отдели. При мен си стои твърдо и няма шанс да се огъне парчето от самосебе си. Нещо като шпеков салам на твърдост. Добре, че е керамичния нож, та мога да си го режа на тънко като пастърма. :D
BO. Прочети ми първия поуст за месото. Тези експерименти съм ги правил. Резултатът е, като твоя.Месото се изпича и за 12 часа в сол ( по тънки филенца ) и после без изкисване - само с измиване. Пък за фурната - не знам.Суша си го хладилник или в минусовия студ на терасата ми с балконско остъкляване. Така му пазя му витамините, минералите, протеините, мазнините и получавам на вкус филе "Елена". Ще пробвам и шунката някой ден, но сега съм запасен здраво.
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
BO. Прочети ми първия поуст за месото. Тези експерименти съм ги правил. Резултатът е, като твоя.Месото се изпича и за 12 часа в сол ( по тънки филенца ) и после без изкисване - само с измиване. Пък за фурната - не знам.Суша си го хладилник или в минусовия студ на терасата ми с балконско остъкляване. Така му пазя му витамините, минералите, протеините, мазнините и получавам на вкус филе "Елена". Ще пробвам и шунката някой ден, но сега съм запасен здраво.
Тъй, тъй...моята първа партида почна да привършва, втората ми е почти готова. Ми освен да сложа и още едни и да мирясамИначе, аз правя 24 часа в сол, измиване, 3 часа във вода и после 1/2-1 час ги оставям да си "починат"
ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
didich под маринатата на кис. краставички разбираш течността от буркана, в който са или някаква по-специална марината?
И понеже може вече да си над пържолите ще си позволя да отговоря вместо didich.Да. За нея иде реч. Или поне така разбрах от него и така ги направих. Хубави бяха. И не забравяй краставички да сложиш. Разкошни са печени върху пържолката.ПС: Аз сложих марината от буркан с винтова капачка ( 800 гр.). Като я прецедих излезе около 250-300 мг. и определено беше съществена за вкусът на благинката.
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Дам точно за маринатата от буркана с киселите краставички иде реч, не се приготвя друга марината.Добре е даже човек да я пробва на вкус, защото пак има значение дали е купешка или домашно приготвена, защото солеността е различна, тоест ако не е много солена според зависи човек как обича може да се добави още сол или други подправки, но както написах и по горе с новите добавени подправки, просто като се надвесиш над тавата те облива една невероятна съвкупност от аромати и дето е думата ако си ял преди това просто на секундата огладняваш пак
Коментар