Някой пробвал ли е в зелевата чорба да прави туршия.За зелени домати е късно, но краставички и моркови се намират.Приятел ми беше казвал, че в зелевата чорба ( при втасалото зеле стига да няма бензоат) се слагаттези зеленчуци. Вързвал ги в мрежа и и втасвали много бързо...Смятам да опитам. Ако някой е правил дапише.
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Веско и аз съм го запланувал така. Днес направих един сондаж в една месарница наблизо. Ще сверяваме часовници след две седмици. Успех!!!
ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Тримата от София със заплануваните и направените заготовки...нали знаете къде е "Ръченица",и че се събираме в неделя там.На 2.02 ви чакаме с готовата продукция. (Аз бира не пия и сол не ям,ама ще слушам мляскане .Да се знае ,та да не ме репликират) Иначе аз си правя маринован карфиол без сол. Главата карфиол я разделям на розички.Забърквам саламура от ябълков оцет,балсамов,лимонов сок(от истински лимони),зехтин и вода.Кисна най-малко 3 дни.После си го ръся със зелени сушени подправки.Даже съм си смесила в един буркан.Сушени:Магданоз,целина,риган,босилек,дивеси л,млян кимион,чесън на прах и джинджифил на прах и чубрица.Това го слагам на всичко.Само кекс не съм правила с тая смес.
Животът е това,което се случва докато кроим други планове.
Love is a language spoken by everyone,but understood only by the heart
И аз да се запиша с моята шунка. Рибицата, която е нарязана на 10-12 см дължина, се осолява с морска сол - трябва да е изцяло покрита, за 24 часа. След това се изкисва 30 минути - 1 час във вода, зависи колко е дебело парчето. АКо се соли по-малко време, отвътре месото не се осолява и става блудкаво. След това се суши във фурната при 80С за 3-4-5 часа, пак зависи от дебелината на парчето - като се отреже не трябва да тече кръв. После малко в хладилника да стегне и е готово Така имате шунка за има-няма 30 часа, вместо няколко седмици.
Еле, въпрос от жената, фурната с вентилатор пуснат или без?
И аз да се запиша с моята шунка. Рибицата, която е нарязана на 10-12 см дължина, се осолява с морска сол - трябва да е изцяло покрита, за 24 часа. След това се изкисва 30 минути - 1 час във вода, зависи колко е дебело парчето. АКо се соли по-малко време, отвътре месото не се осолява и става блудкаво. След това се суши във фурната при 80С за 3-4-5 часа, пак зависи от дебелината на парчето - като се отреже не трябва да тече кръв. После малко в хладилника да стегне и е готово Така имате шунка за има-няма 30 часа, вместо няколко седмици.
Еле, въпрос от жената, фурната с вентилатор пуснат или без?
Пуснат.
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Някой пробвал ли е в зелевата чорба да прави туршия.За зелени домати е късно, но краставички и моркови се намират.Приятел ми беше казвал, че в зелевата чорба ( при втасалото зеле стига да няма бензоат) се слагаттези зеленчуци. Вързвал ги в мрежа и и втасвали много бързо...Смятам да опитам. Ако някой е правил дапише.
Таззи година един комшия ми донесе една тава със зелки и туршия която е била в зелевата чорба между зелките(моркови, карфиол тн.) еми уникален вкус имат, явно става и другата година ще се запася и аз.
Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Колеги, за много години! И аз имам един въпрос относно месото в хладилника. Има ли значение температурата в хладилника? Моя съм го настроил на 8 градуса, като минимума е 2 градуса. Има ли шанс да се развали месото при температура от 8 градуса?
FIAT Marea Weekend HLX 2.0 20V (147 hp)
LPG System BRC Just
Колеги, за много години! И аз имам един въпрос относно месото в хладилника. Има ли значение температурата в хладилника? Моя съм го настроил на 8 градуса, като минимума е 2 градуса. Има ли шанс да се развали месото при температура от 8 градуса?
Колега, до колкото съм чел в хладилника трябва да е между 3 и 5 градуса, а в камерата на фризера (ако има такава) -18 градуса.Другите колеги да си кажат за месото, ама мисля, че трябва леко да свалиш температурата на хладилника.
Някой пробвал ли е в зелевата чорба да прави туршия.За зелени домати е късно, но краставички и моркови се намират.Приятел ми беше казвал, че в зелевата чорба ( при втасалото зеле стига да няма бензоат) се слагаттези зеленчуци. Вързвал ги в мрежа и и втасвали много бързо...Смятам да опитам. Ако някой е правил дапише.
Таззи година един комшия ми донесе една тава със зелки и туршия която е била в зелевата чорба между зелките(моркови, карфиол тн.) еми уникален вкус имат, явно става и другата година ще се запася и аз.
Знаех си аз. Пфу. Снощи сондирах, какво има в ЛИДЛ и Кауфланд за тази цел - гулия, бял пипер...Моркови имам у дома. В събота ще се занимавам с битовизми - ще разреждам и бутилирам ракия, ще редя месо, ще добавям в зелевата саламура зеленчуци... И ако ми остане време смятам да набия и жената. ...( шегувам се ей :D )
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Колеги, за много години! И аз имам един въпрос относно месото в хладилника. Има ли значение температурата в хладилника? Моя съм го настроил на 8 градуса, като минимума е 2 градуса. Има ли шанс да се развали месото при температура от 8 градуса?
Градусите не са толкова фатални, по принцип навремето са нямали хладилници и са ги увесвали на хладно и проветриво място за да изсъхат. Има и още нещо, когато станат готови /за около 2 седмици/ може да ги започвате или да ги съхраните за месеци наред, като ги сложите в хартиен плик, В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ В НАЙЛОНОВ, защото се спарват и всичко отива на вятъра, в хартиения плик си диша свободно и продължава да съхне. И една габровска идея, след като я извадите от съда в който е стояла не изхвърляйте остатъците от подправките, можете да ги използвата наново
FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Колеги, за много години! И аз имам един въпрос относно месото в хладилника. Има ли значение температурата в хладилника? Моя съм го настроил на 8 градуса, като минимума е 2 градуса. Има ли шанс да се развали месото при температура от 8 градуса?
За кое месо иде реч ? Ако ще правиш рецептата с осоленото месо - няма значение. Солта е за това - да изпече месото. Ако обаче съхраняваш сурово месо за скорошна консумация - оптималната му температура на съхранение е от 0 до 4 градуса.Моя хладилник е на 6 градуса. На такава и температура съхне пастърмата/филето.
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
При нас пъстармата я слагаме между две дъски и я стягаме със дърводелски стяги. Така по бързо и се маха водата и съхне по бързо,а и има по прилична форма.
Коментар