Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отново за избор на автомобил - семеен

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Много зависи от жената,моята си събираше багажа в бравата,успя и в полото,но и мареята и идва малко тясна
    FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Tornado написа:
      Зафирата е най-малкия миниван от всички на пазара.Това е една надута Мерива или Вектра ,но съвсем не не толкова голяма.Задните седлаки които се скриват в багажника изобщо не са седалки за дълъг път.
      Епа. По-голяма си е от Крома-та да речем. Не знам обаче, за коя Зафира говориш. Тази с фейс-а от 2006 е значително по-голяма от другата.Идеална семейна кола...ПС: Аз лично не съм сядал в по-удобни ДОПЪЛНИТЕЛНИ седалки, на която и да е кола.
      A17DTС/S
      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Честито за дечицата! Да са ви здрави и само да ви радват! Моите две предложения са за две японки 6+1 - реални, отделни места, дизел. Или ще те заинтригуват, или ще те убедят, че изборът на друга е по-добър. http://www.cars.bg/c526902http://www.cars.bg/c609186Да попитам колегите с опит - има ли значение за удобството това дали е с плъзгащи или с "нормално" отварящи се задни врати? Защото ако е от решаващо значение, значи изборът трябва да започне от там.

Коментар

Благодаря за пожеланията колеги. Голямо щастие е, всеки момент чакам да ги изпишат. Относно еврована - Ulysse, Lancia Phedra и производните.. гледах ги ама доста ще се кара из София и ми идват бая големки вече. А и не са ли скъпички като поддръжка?
          Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

И аз съм минал през периода с две малки, а по-късно подрастващи и големи деца. И съвсем убедено мога да кажа, че и седан с приличен багажник, както и всяко комби, са съвсем достатъчни за семейна кола. Оттам-нататък - марки и модели бол, изборът е твой. Но не виждам смисъл да се хвърляш на нещо по-голямо от комби. Бюджетът ти е добър и мисля, че с него можеш да се класираш и за Vectra C.
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Vectra C не е лош автомобил.Имам близки приятели с такава хечбек и с едно детенце го пълнят...с две според мен ще е по-сложно ама колко пък.Иначе конкретно тази е 2.0 100 коня дизел и макар и да е най-малкия мотор върви приятно-скорости от порядъка на 170-180 не са й проблем,гори си все около 6 нафта градско и извън със 120-130,влиза в малкия данък.Комбито го няма тоя мотор,но пък предлага завиден багажник спрямо седана и хечбека.Общо взето тук всички ще си пеем своя песен,така че изборът си е изцяло твой.Честито за дечицата-пожелавам им да са живи и здрави както и вие,за да им се радвате
              EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
              Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Не е зле да се огледаш за нещо такова, че както вървят стандартите за семейна кола, ако ти се роди още едно дете..
                Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

ntodorov написа:
                  Зафира... Тази с фейс-а от 2006... Аз лично не съм сядал в по-удобни ДОПЪЛНИТЕЛНИ седалки, на която и да е кола.
                  Возил съм се 600км на въпросните допълнителни седалки. Наистина са удобни. Даже заспах по едно време. Минуса е, че като ги разпънеш и в багажника остава място за две пазарски чанти...Единствените по-удобни са на R-класата
                  Alfa 159 SW 2.4 Ti
                  Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                  "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

snake написа:
                    И аз съм минал през периода с две малки, а по-късно подрастващи и големи деца. И съвсем убедено мога да кажа, че и седан с приличен багажник, както и всяко комби, са съвсем достатъчни за семейна кола. Оттам-нататък - марки и модели бол, изборът е твой. Но не виждам смисъл да се хвърляш на нещо по-голямо от комби. Бюджетът ти е добър и мисля, че с него можеш да се класираш и за Vectra C.
                    Напълно подкрепям! Към момента съм с две малки деца и комбито е напълно достатъчно - какво ли не съм събирал в него, удобно и практично е за всякакви багажи - от принадлежности за къмпинг и палатка, до цялата покъщнина, необходима за един месец ваканция и море през лятото. Ходили сме и по планините в конфигурация жената с кошче и седалка отзад плюс приятелка отпред. На Вектрите не им знам модификациите, но ако Вектра С е тази след 2005 година, смятам, че наистина е напълно достатъчно комбито. А и багажа аз го редя, така че жената няма властта да помъкне цялата къща. Но не е недоволствала досега от липса на място - дори тя ме обуздава да не сменям все още Мареата (то и аз все още не мога да избера с какво да я сменя) :D
                    Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Точно за тези вектри става дума. Всъщност се произвеждат от малко по-рано - 2003 г., но не е толкова важно:Красив, просторен и функционален автомобил! Двама близки приятели имат такива, само че седан. Всъщност единият не кара много колата, защото има и служебна, но пък другият навърта по повече от 30 000 км. на година и вече е минал повече от 100 000 км. с вектрата. Разходите му за ремонти са наистина нищожни. Скоро не съм се интересувал от цените, но преди година, когато търсех кола, срещах и подобни вектри по 7-8000 лв. Сега 100 % ще са по-евтини.
                      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

gamma написа:
                        ntodorov написа:
                        Зафира... Тази с фейс-а от 2006... Аз лично не съм сядал в по-удобни ДОПЪЛНИТЕЛНИ седалки, на която и да е кола.
                        Возил съм се 600км на въпросните допълнителни седалки. Наистина са удобни. Даже заспах по едно време. Минуса е, че като ги разпънеш и в багажника остава място за две пазарски чанти...Единствените по-удобни са на R-класата
                        Да. На R класата не съм се возил, но виж на БМВ Х5 ( колата е модел от 2011 г) са си направо за кученца. Абсурд е двама човека да седнат.Луксозно направени, но - безпредметно.Като футболен фен с тази кола сме обиколили БГ ( Бургас - Монтана ни е най-дългата дестинация). Отзад слагаме един човек за "жертва" и то само при положение, че някой се навие да седне/легна там. Със Зафирата 7 човека си пътувахме, като пичове ... :P По темата: Явно всички имаме различни възприятия за багаж и мобилна преносимост. На всеки колата му трябва за различни нужди. Лично аз ще съм най-доволен на автомобил/че за делнични дни и автомобил ( ван, мбус) за уикенд с всичките му там удобства, обеми, екстри и простор за да се стимулира оная волност, която всите ние търсим в почивните си дни.Успех с избора, колега. Моя съвет е: Каквато и кола да вземеш - мисли за сигурността и удобството на децата. Сигурен съм, че така по-лесно ще избереш твоята кола.
                        A17DTС/S
                        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Хммм за Вектра C не се бях сещал. Да комбито ми изглежда доволно голямо... и като визия що годе ми допада. Ще ги поразгледам.. вписва ми се в бюджета. А 1,9 двигателя фиатски ли е?
                          Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Фиат е 1.9-ката да.
                            EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                            Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Аз бих ти предложил както и Вектрата, така и Шаран. За Шарана, лично бих търсил 90к.с. дизел след 2001г. Лошото е, че първо ги няма много като "внос", и втора ако е читав "вноса", доста бързо си намират собственици. Плюсовете са доста, опростено окачване, нисък данък, нисък разход, на дължина даже е по-къс от Пасат съответните години, 5+2 места и т.н. Успех и не напоследно място - да са ти живи и здрави девойките и огромно щастие да носят на родителите

Коментар

Volvo V70?
                                Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
                                Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
                                Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

Working...
                                X