Колеги, намислил съм тази зима да направя едно пътуване с колата отвъд Северния полярен кръг. По-точно до най-северната точка на континента, Норд кап в Норвегия - http://goo.gl/maps/bdphh. Причината да отида по това време на годината там е, че тази зима Северното сияние се очаква да бъде най-ярко, в сравнение с последните 50 години и много ми се иска да го видя.Някой ако е бил в тези райони, моля да сподели челен опит. Ако пък има навити да се включат, добре сте дошли. При минус 30-40 градуса и повече от 20 часа нощ, по-голямата компания е добре дошла
Планът е да се премине през цяла Финландия с едно преспиване в Рованиеми и в зависимост от времето, за да се уцели ясно небе, да се прекарат 2-3 дни около Норд кап.Иначе инфото в нета е много противоречиво. Едни казват само с бензинова кола трябвало да се ходи, но пък от друга страна зимата там си продават арктически дизел, който държи до под -30 градуса(аз съм с дизел). Има някакви мнения за гуми с шипове, но пък на други места се казва, че не са необходими. Изобщо информацията е хем така, хем онака.Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org

Коментар