Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Грешно показание на уред

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Грешно показание на уред

Здравейте От вчера при мен се наблюдава следния проблем. Стреклата показваща градусите на охладителната система прави каквото си поиска. Първо след изминаване на 5 6 км въобще не се повдига,а в купето си духа топло,има парно. По някое време вземе че се размъда и покаже( относително точно) каква е температурата. След минута-две вземе че пак падне в неотрално положение(уж че колата не е загряла) и така . Одеве пък се качи само до първото делене показващо около 50-55 градуса а вътре духаше горещо. Колата си има парно,загрява си нормално. Какъв може да е този признак.Мислех си че е от датчика който е в термостата или пък някой друг датчик,но за по-сигурно ще изчакам компетентните ви отговори. Колата е Мреа 1999 с пластмасовите колектори .Благодря ви предварително.
    Fiat Tipo 1.4 91 AGT cat.
    Fiat Marea 1.6 16v 99

На коя от двете коли ?Почукай стъклото, ако стрелката при почукване играе:http://download.fiat-bg.org/Books/Br...tempdial_2.pdf
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
      На коя от двете коли ?Почукай стъклото, ако стрелката при почукване играе:http://download.fiat-bg.org/Books/Br...tempdial_2.pdf
      Мисля че проблема не е с играене на стрелката защото тя пада плавно надолу както и плавно се качва. Опитах и с потупване но няма ефект,дори когато показва някаква температура след потупване не помръдва........ Друго предположение?
      Fiat Marea 1.6 16v 99

Коментар

Друго преположение е примерно клемите на датчика да не правят хубав контакт или самия датчик да си заминава.
        Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

а къде се намира въпросният датчик че и аз май имам същия проблем. парно имам да те съблече по потник а температурата на първото деление след нулевото
          Fiat Marea 1.9 TD100 97г.

Коментар

Ако изобщо не стига до хоризонтално положение стрелката, трябва да е термостатът. И мен ми е правила подобни магарии стрелката, но след смяна на термостат заспива в средно положение и не мърда... Както трябва да бъде.
            She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Датчика се намира на термостата. Моята е с два датчика и един път бях размърдал клемата на датчика за таблото, и стана точно така взе да шава нагоре надолу стрелката. При по-новите след 98г. датчика е комбиниран и е в един корпус.
              Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

maskarata написа:
                Датчика се намира на термостата. Моята е с два датчика и един път бях размърдал клемата на датчика за таблото, и стана точно така взе да шава нагоре надолу стрелката. При по-новите след 98г. датчика е комбиниран и е в един корпус.
                Има ли някой някаква схема на въпросния термостат след 98ма година или поне снимка с означение на въпросния датчик? Ще бъда особенно благодарен за едно подобно онагледяване
                Fiat Marea 1.6 16v 99

Коментар

оправи ли се проблема аз имах същия оказа се от датчика смених го и всичко си дойде на мястото
                  fiat brava td100

Коментар

jivkopetrov написа:
                    оправи ли се проблема аз имах същия оказа се от датчика смених го и всичко си дойде на мястото
                    Не съм!! Искат ми 30лв за въпросния датчик. Засега ще се въздържа,но към края на месеца ще го оправя. Важното е че разбрах от къде е
                    Fiat Marea 1.6 16v 99

Коментар

ludiqbasist написа:
                      jivkopetrov написа:
                      Не съм!! Искат ми 30лв за въпросния датчик. Засега ще се въздържа,но към края на месеца ще го оправя. Важното е че разбрах от къде е
                      Mисля,че на пластмасовите колектори термостата е с един датчик.

Коментар

Здравейте,фенове на фиат!Аз по принуда пиша тук и използвам тази тема, тъй като на сестра ми Пунтото (1,1) ме дразни и прави номера.Значи общо взето проблемите са 2,но на единия видях как се реагира-става въпрос за загубващите се 1 и 2 степен на вентилатора на парното.Понеже свалих "виновника" (на снимката)и преди малко мерих въпросните съпротивления и термоключ установих че термопатрона е заминал(дава безкрайност,доколкото разбрах трябва да е почти нула).Сигурно ще го заместя с тел.По другите крачета само на средните две ми даде около 2,5 ома,на другите безкрайност.Какво мислите за съпротивленията и изобщо?НО...другия проблем по ме дразни:стрелката за температурата стои на нула.Така,подчертавам че1.термостата е сменен2.датчика е изправен(сложих нов за проба,но проблема остава),освен това му мерих съпротивленията3.мотора си загрява нормално,перката си включва4.системата е идеално обезвъздушена5.парно си имаАз лично смятах че буксата която е за прибора за бензина и температурата на антифриза прави магарии,но след откачане и оглед се вижда че е наред,освен това има отчитане на бензина.Да свалям ли таблото и как да проверя или "събудя" уреда за температурата?Силно се надявам на съвети,щот сериозно ме дразни товаКолега, добре дошъл във форума. Желателно е да постваш във вид на "чист текст". В случая няма нужда постът ти да е оцветен. Премахвам синия цвят.Модераторски екип на fiat-bg.org
                        Прикачени файлове

Коментар

ето как го направих,телта е с диаметър 1,2мм,надявам се да е достатъчно(мислех си за 2 телчета,но реших първо така да пробвам).Добре ли е?
                          Прикачени файлове

Коментар

gronholm написа:
                            ето как го направих,телта е с диаметър 1,2мм,надявам се да е достатъчно(мислех си за 2 телчета,но реших първо така да пробвам).Добре ли е?
                            Следващия път ще завият съпротивленията.

Коментар

не те разбрах...

Коментар

Working...
                              X