Намален е хода с 6мм и самото чело на буталото е една голяма дупка.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как е по правилно да се движат клапаните спрямо буталата
Collapse
X
-
Явно не го написах правилно. Хода не е намален ами буталото не се качва до края на цилиндъра. Дали е по къса биелата или буталния болт е на друго място спрямо челото не знам. Когато купиха мотокара си работеше нормално, но скъса клапан и го заби в главата. Смениха глава, буталата, ризи... направи се пълен ремонт. След самото сглобяване си загряваше жестоко за няколко минути. Казаха че е стегнат и като разпусне ще се оправи. След няколко месеца всичко се стопи и мотора се отвори отново. Отново се направи пълен ремонт + нова глава... и беше една идея по добре, но отново си грееше, така всичко започна да се повтаря. Сега мотокара е разглобен да се установи от къде загрява така. Това което аз установих е, че РВ не е зацепен както трябва. Мотора днес го качиха колегите, но явно утре ще е деня на паленето. Ако нещо не работи както трябва ще преместим РВ с един зъб в закъснение. Защото в момента ИК затваря 2мм преди ГМТ. Ако не е добре ще го направим на 11мм след ГМТ. 1мм трябва да е равен на 1.38 градуса по мои сметки.
Коментар
-
ivel написа:абе ,човек,нещо не е както трябва,как при нормални условия ще скъсаш клапан.нещо не са спазени хлабините.мерен ли е коляновия вал с микрометър и индикатор вътромер,мерени ли са и буталата,правена ли е пълна ревизия на главата,нещо грешите и то много.дано го откриете
Коментар
-
muns61 написа:Информацията за мотораа я даваш много накъсано и се губи нишката. Конверсията от дизел на бензин вие ли я правихте? Имаше ли период да е работил нормално след конверсията?
Коментар
-
chaveto написа:nsn написа:chaveto написа:или буталния болт е на друго място спрямо челото не знам.Bravo 1.9d 97г
Коментар
-
първо-не на всичко мотори буталата стигат наравно с блока-т.е има такива на които не им достигат няколко милиметра,същите компенсират това с по-малка горивна к камера на главата.второ мотора има ли белези или поне белег на коляновия вал.трето греенето не е от неправилно зацепване,още повече ,че мотора си е работил добре.четвърто-не съм прочел че главата е нова
Коментар
-
chaveto написа:Явно не го написах правилно. Хода не е намален ами буталото не се качва до края на цилиндъра. Дали е по къса биелата или буталния болт е на друго място спрямо челото не знам.Bravo 1.9d 97г
Коментар
-
nsn написа:chaveto написа:Явно не го написах правилно. Хода не е намален ами буталото не се качва до края на цилиндъра. Дали е по къса биелата или буталния болт е на друго място спрямо челото не знам.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар