jsivkov написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пътния данък-реален ли е?
Collapse
X
-
jsivkov написа:slavy_ivanov написа:jsivkov написа:проблема не е точно границата, а премахването на отстъпката за катализатор понеже колата ти е по-мощна от 74 киловата.Друго изключително неприятно нещо е възможноста на общините да определят сами данъците /в определени граници/, което няма никакъв смисъл.Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ
Коментар
-
jsivkov написа:maskarata написа:............Има плюс ти не плащаш наем за квартира Yellow_Flash_Colorz_PDT_06Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ
Коментар
-
jsivkov написа:добре, аз като са съм с варненска регистрация и плащам големия данък имам ли нещо като плюс пред човека, който идва от силистра наема си квартира и ползва същите неща? В схемата има шаран, но не е човека от другия град.Нормална схема за плащане на данък е да се вземат предвид - обема на двигателя, мощността, категорията (ако си джип - плащаш повече ), масата задължително, възрастта, но не както е сега, а наобратно - по-новите коли да плащат по-малко от по-старите. Самата таблица трябва да е така: от 38 до 55 киловата - по 50 стотинки примерно; горницата над 55 киловата до 74 киловата - по левче. Горницата над 74 киловата до 100 - по 1.50.... Така вместо за 76 киловата браво 1.6 вместо да плащаш 76 по 1.20, ще платиш 55*0.50 + 19*1.00 + 2*1.50 = 49.50, но това вече ще се коригира с коефиценти за старост, за тежест, за обем.... Мисълта ми е че е редно да се плаща за горница, а не за цялото. Верно - дебилно е 74 киловата да струват 30 лева, а 76 киловата - 160 лева, но за момента е така, и е така от много години, не е въведено вчера. Така че който си е купувал кола - първо да е гледал данъка, а не да се жалва сега.
Коментар
-
ogi28b написа:jsivkov написа:добре, аз като са съм с варненска регистрация и плащам големия данък имам ли нещо като плюс пред човека, който идва от силистра наема си квартира и ползва същите неща? В схемата има шаран, но не е човека от другия град.Нормална схема за плащане на данък е да се вземат предвид - обема на двигателя, мощността, категорията (ако си джип - плащаш повече ), масата задължително, възрастта, но не както е сега, а наобратно - по-новите коли да плащат по-малко от по-старите. Самата таблица трябва да е така: от 38 до 55 киловата - по 50 стотинки примерно; горницата над 55 киловата до 74 киловата - по левче. Горницата над 74 киловата до 100 - по 1.50.... Така вместо за 76 киловата браво 1.6 вместо да плащаш 76 по 1.20, ще платиш 55*0.50 + 19*1.00 + 2*1.50 = 49.50, но това вече ще се коригира с коефиценти за старост, за тежест, за обем.... Мисълта ми е че е редно да се плаща за горница, а не за цялото. Верно - дебилно е 74 киловата да струват 30 лева, а 76 киловата - 160 лева, но за момента е така, и е така от много години, не е въведено вчера. Така че който си е купувал кола - първо да е гледал данъка, а не да се жалва сега.
FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар