Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Типото върви повече от Бравата...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Типото върви повече от Бравата...

малко...безмислено, но ми стана тъпо вчера...след като месец и половина не бях карал типака...отидохме с него до София /Добрич - София - Добрич/...хм направо ми стана тъпо...типака точно на това каране чукна официално 300 000км...дизелче е 1.9тд като бравата само че 90 а не 100коня и извода ми е че определено набира в пъти по бързо от бравата...на по високите скорости умира над 110км/ч ги качва значително по-бавно за разлика от бравата която немога да я усета кога скача на 160-70...но на ускорение просто имам чувството че бравата едва се влачи...та незнам дали имам някакъв проблем с новата количка ама...особено и след като почупен нисан на един колега /90 коня бензинче с бая измрели кончета от тея 90/ ме би на дръпка направо взех да се замислям...незнам как да определя точно проблема, но определено ми се струва че бравата трябва да е по-читава на старта а не само след 110-120км/ч...някой може ли да ми предложи някакви профилактики които да направя или прегледи...аз си мисля да отворя дебитомера ама друго незнам какво да правя...всички консумативи са на 1 месец...сега си купих и нови предни носачи и предстои смяна...чудя се дали помпата на хидравликата може да спъва мотора по някакъв начин понеже е за смяна...дайте идеи че така много черни точки се пишат...
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Така са колега не се притеснявай не само дизелите а и бензиновите са така на малки предавки бавно набират .
    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

dani389 написа:
      Така са колега не се притеснявай не само дизелите а и бензиновите са така на малки предавки бавно набират .
      ам то това ясно ама типо 1.9ТД на 300 000км /105 000 в България/ 91-ва година да набира по-бързо от брава 1,9тд на 98 000км 98-ма 100 коня...направо яд ме хваща че не си взех типо...

Коментар

Re: Типото върви повече от Бравата...

kiselo написа:
        малко...безмислено, но ми стана тъпо вчера...след като месец и половина не бях карал типака...отидохме с него до София /Добрич - София - Добрич/...хм направо ми стана тъпо...типака точно на това каране чукна официално 300 000км...дизелче е 1.9тд като бравата само че 90 а не 100коня и извода ми е че определено набира в пъти по бързо от бравата...на по високите скорости умира над 110км/ч ги качва значително по-бавно за разлика от бравата която немога да я усета кога скача на 160-70...но на ускорение просто имам чувството че бравата едва се влачи...та незнам дали имам някакъв проблем с новата количка ама...особено и след като почупен нисан на един колега /90 коня бензинче с бая измрели кончета от тея 90/ ме би на дръпка направо взех да се замислям...незнам как да определя точно проблема, но определено ми се струва че бравата трябва да е по-читава на старта а не само след 110-120км/ч...някой може ли да ми предложи някакви профилактики които да направя или прегледи...аз си мисля да отворя дебитомера ама друго незнам какво да правя...всички консумативи са на 1 месец...сега си купих и нови предни носачи и предстои смяна...чудя се дали помпата на хидравликата може да спъва мотора по някакъв начин понеже е за смяна...дайте идеи че така много черни точки се пишат...
        Ти я изкара пълен мъртвец тая Брава бе колега.Как може да върви повече тоя Типок.Или имаш проблем с Бравата или типока ти е поразвъртян нещо.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Нали знаете че дизела когато започне да му чезне компресията и започва да върви като бензин.
          FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Ами dani389 колега горе каза правилно че не само дизелите но и бензинете са така веднага пример браво 1.4 и типи 1.4 или браво 2.0v и типо 20 16v е така е преди време един колега беше казал един от последните добри модели на фиат е типо,темпра не спомням ника му.
            Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

dani389 написа:
              Нали знаете че дизела когато започне да му чезне компресията и започва да върви като бензин.
              Що обоснови се?Бензиновия двигател като започне да гори масло тръгва като луд.Ха познай защо.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Сигурно за същото за което и дизела.

Коментар

6ma7ka7a написа:
                  ...преди време един колега беше казал един от последните добри модели на фиат е типо,темпра не спомням ника му.
                  Най- здрави! :D Все пак не мога да сравнявам бронята с главно Б на Темпрата... с вестника отпред на Бравото.Пак повтарям не става въпрос за красота а за здравина! :D
                  Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Колега наистина си прав за броните на Бравото е като весник но сглобки и др такива Браво/а и Мареа са по добре от Темпра и Типо но приказваме за вървеж на колата а аз съм на мнение,че Темприте Типо вървят повече от Браво/а и Мареа .

Коментар

т.е. трябва да съм спокоен за това че типото върви повече от бравата ли!?

Коментар

kiselo написа:
                        т.е. трябва да съм спокоен за това че типото върви повече от бравата ли!?
                        Така като гледам каталога Бравата трябва да върви повече.http://catalog.auto.ru/catalog/cars/...card/3144.html
                        BRAVO 1.6 16V

Коментар

Ами колега незнам точно за твойте Брава и Типо но мога да ти кажа за Браво 1.4 и Типо 1.4 типото върви повече и аз мислех че моя фиат нещо му има ама карах още един като моя и разбрах че са такива А типо 1.4 са карам преди година много по динамична кола от Браво 1.4.Това е моя моето мнения за 1.4 двигателите на Типо и Браво но можеби и при теб ще е същото.

Коментар

Какво чудно има?1)моторите са еднакви2)типото е по-леко3)типото е хечбек и най-вероятно има по-малко челно съпротивление (Cx=0.31 по спомени), не знам колко е на бравата, бравото беше 0.30 ако не се лъжа1 и 2 са от най-голямо значение при ниска скорост, а 1 и 3 при висока

Коментар

Не важи при 1.6...разликата е само 28 коня. Поне при моя. не знам при 90 срещу 103.
                              Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                              Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Working...
                              X