На шофьорската, външното каре се е разтропало, а на вътрешното му е скъсал леко маншона.Щеше ми се да взема една цяла полуоска с каретата и да мина без много мазане, ама явно няма да е...
"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Преди дри месеца го правих упражнението. По около час на полуоска с кафетата.Вдигаш и откачаш само външния кормилен накрайник. Точиш маслото на скоростната и махаш скобата на вътрешния маншон. Отвиваш гайката на главината , посукваш я и вадиш външното каре от шлиците на главината , после дърпаш цялата полуоска навън , гумения баланс на дългата малко пречи. За външното каре ти трябват зегер клещи , разтваряш зегерката а не я свиваш. Външното каре беше около 60лв маншоните по 5-6 хубави гумени а не от пластмасовите.Големите скоби на вътрешните манщони се слагат трудно ако са оригинални , аз сложих от обикновенните за водни съединения като подложих изолирбанд под скобата да не повреди маншона . И престърган камък 36 ти трябва за гайката на главината. В комплекта на карето има нова гайка , не поръчвай отделно.
Гледах да спестя някой лев, а и мазането е по-малко, че гледам комплект полуоска с карета са 20-30 лв. :/А вътрешното каре да го сменям ли? Не ми се иска след 10К км да се гъзя пак...Иначе упражнението съм го правил с маншона на външното каре, което сега хлопа, понеже на Жозепе Макарони му се е усвидяло да го смени навреме
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Не знам,колко и какво ще спестиш,но никога не бих сложил каре втора ръка и да не знам колко ще го карам. Аз за 380 000 км. съм сменил 3 или 4 карета,а вътрешно още не съм сменял.Ама то какво ли се изумявам- наскоро в магазина питаха за накладки втора употреба,че нямали пари за нови
MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
"Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!! R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12
При положение, че мога да ги взема на 1/3 от цената само на външното каре от доверен човек, защо не? Както сам казваш, това не е нещо, което се прецаква лесно, а и смяната е бърза, понеже имам необходимите инструменти.За накладките не си прав. Имах едни за Пунто на няма и 100 км. До колкото помня, май за 5 лв. ги дадох. Който търси, намира А за безпаричието, нека не говорим, че на много от хората хич не им е до смях.Иначе ще вземам нови. Да бяха еднакви, да рискувам, ама щом са различни няма смисъл.Благодаря на всички
Toyota Prius 1.5 Hybrid
Коментар