Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колата изгасна в движени при рязко подаване на газ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

когато гасне при натоварване се насочваш към помпа високо налягане или помпа в резервоара(рядко).имаш ли пушеци и какви,това просто от любопитство.при починал регулатор или задръстен са други симптомите.при дкв пък съвсем други .успех.

Коментар

Пушек няма никакъв, поне не съм го виждал, а за теста здраво я изрязах по баир. Yellow_Flash_Colorz_PDT_22
      "Без сърца, сме просто машини"
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

далеко си иначе щях да ти дам една помпа за проба.

Коментар

Koлега, моята гаснеше над 2000 об. при отнемане на гаста- без значение дали ще превключвам на по-горна предавка или ще използвам двигателя като моторна спирачка. Отидох на диагностика и проблема бе в ниско налягане на Комън- Рейл помпата. Майстора се насочи директно към регулатора на налягане в Рейл помпата. Когато го свали- филтъра на регулаторе беше станал на таралеж от боклуци. Почистване на регулатора, монтаж и пробна обиколка в обороти. Аз от файлове и диагностика не разбирам- само споделям какво патих от задръстен регулатор.
          Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Колега M5kov,не разбрах в крайна сметка смени ли горивния филтър?Ако не си,направи го.Съгласен съм с Dobrujanetza,имах преди време като неговия проблем.Случи ми се на път по магистралата.Колата от висока скорост и обороти изведнъж се затапи и не реагираше на подаване на газ.Няма пушек няма нищо.Бях с колеги ,които веднага се хвърлиха да разсъждават върху електрически и електронни проблеми.Спрях ,отвих долната пробка на горивния филтъри източих част от горивото в него.След това колата си запали и все едно нищо не се е случило.После смених филтъра.Не мога да разбера защо при проблем всички тръгват от по сложното,от диагностиката и от смяната н аскъпи части.Много пъти проблемите са по-прости и диагностиката не ги решава.Не че я отхвърлям ,но започнете с по простото .
            brava 1.9.jtd 2001
            punto 1.2 sport 1994
            Максималната скорост с която можеш да излезеш от един завой е много близка до тази с която не можеш!

Коментар

то по принцип си е така-винаги първото е да се отвие регулатора и да се погледне от там вече си проличават много неща

Коментар

Не съм сменил филтъра. Тези дни ще го направя и ще сваля регулатора за евентуално почистване.Благодаря за предложенията и съветите
                Toyota Prius 1.5 Hybrid
                EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Оф, как го отвивате тоя регулатор?! То хиляди маркучи около него, няма от къде да бръкна.Пък и ключа ми е един китайски...Домързя ме и филтъра да сменя, че и там филма не е малък и те така...
                  Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

M5kov написа:
                    Оф, как го отвивате тоя регулатор?! То хиляди маркучи около него, няма от къде да бръкна.Пък и ключа ми е един китайски...Домързя ме и филтъра да сменя, че и там филма не е малък и те така...
                    Не те съветвам да сваляш регулатора с китайски звезди защото ако заоблиш болтовете ... а щом те е домързяло да смениш филтъра по добре затваряй капака и в сервиз!
                    ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                    ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

трябва ти специален накрайник за италиански автомобили.нарича се рибе и се продава по специализираните магазини за инструменти

Коментар

ivel написа:
                        трябва ти специален накрайник за италиански автомобили.нарича се рибе и се продава по специализираните магазини за инструменти
                        но става и с торкс Т-40 или Т-45 непомня точно
                        Bravo 1.9d 97г

Коментар

става,ама,знаеш ли,ако никога не е развивано,да не го заобли.

Коментар

ivel написа:
                            става,ама,знаеш ли,ако никога не е развивано,да не го заобли.
                            Ами лекичко да го почукне/ казвам лекички не хамалската/, както е торка вътре и се развива.
                            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

как ще го чукнеш като няма място

Коментар

Working...
                              X