Ето тук - http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=50536 е осъдено по въпроса доста обстойно. Доколкото изчетох темата май няма никаква вреда за ДВГ-то, а само ползи...!Един цитат:" Четох,четох ...и реших да се включа !!!Карам с масло , бензин и спирачна течност в дизела повече от 300 000 км!!! Няма тайни !!!За капак - 2 години ( до вдигането цената на олиото ) карах и на олио !!!Изкупувах от Мак Доналд отпадната мазнина , но 3 дни ми трябваха само за изчистване от утайките !!! Не спореше и .... се прехвърлих на ЧИСТО олио !!! Не се чудете !!! Не се пулете !!! Доста бутилки уиски спечелих от облози !!! ( а на съм пияч )На 60 л олио добавях 12 л бензин ( за разреждане ) , 250мл спирачна течност ( за обиране на вода , ако има ).Нямаше АБСОЛЮТНО никаква разлика в мощността и вървежа !!!Така че, спокойно добавяйте масло !!! Относно керосина - в книжката на Форд си го пише черно на бяло !При ниски температури да се добавя до 20 % бензин в дизела !!!Ако е керосин е още по-добре !!! Пише си го от производителя !!!Само е добре да се провери отдушника на резервоара и за спокойствие в началото по-често отваряйте капачката на резервоара !!! За да усетите дали работи отдушника !( вакум? или налягане ? )За спокойствието на всички - първите дизели са се движили с растително масло !!!!Във Франция е забранено със закон употребата на олио за гориво ......защото не влиза акциз в хазната !!! Съвсем сериозно !!!Не съм луд и не ви лъжа !!! Успех на всички !!!"!!!

Коментар