Това е положението преди да сменя инжектори, турбина.......http://video.data.bg/27/83045 В момента доста съм се заглеждал и не мога да забележа да пуши, дори и вечер на фарове.П.С. турбината ми беше много зле, то се и чува как вие
В събота карах зад Либрата си, дето си мислех, че не пуши... оказа се че си пропушва. Та е важно уточнението за "непушенето", че ако не виждаш в огледалото си пушек, не значи, че не пуши.
Ако караш предимно на ниски обороти, от картерните газове се събира маслен конденз в ниските точки на въздуховодите и при рязко подаване на газ, въздуха го увлича и вкарва в цилиндрите. В комбинация с богатата горивна смес при рязко ускорение, е нормално да изпуши веднъж и после да няма димилки. Но ако го прави често, няма да е зле да провериш дали разтоварващия клапан на турбината работи нормално, защото ако стои леко отворен, няма достатъчо въздух към цилиндрите и тогава започва да пуши. Важно е и каква нафта наливаш. С нафта от ЕКО моята изпушва доста при рязко настъпване, дори на място, като я изфорсирах веднъж, остави черно петно на асфалта. След това нямаше пушлки, но първото изфорсирване след предимно градско на ниски обороти, направо ме уплаши. Хванах един приятел да кара след мен и да каже пуши ли в движение - каза че няма никакъв дим като карам нормално. А съм виждал и доста по-скъпи машини, при рязко подаване на газ, не може да ги видиш от димилка. След това всичко е нормално. Нормално е според мен да с получава този ефект. За сега само с ромпетролска нафта едва пропушва като я стъпча ако на някое кръстовище, иначе с другите нафти по някога се плаша
Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Dido_Lyubenov Ако караш предимно на ниски обороти, от картерните газове се събира маслен конденз в ниските точки на въздуховодите и при рязко подаване на газ, въздуха го увлича и вкарва в цилиндри............
Вероятно е от горивото.От ОМВ и Ромпетрол го няма този проблем.Тогава колата е страшно пъргава и почти не припушва.Проблема е,че колата е натоварена и когато изкачвам стръмен наклон /например Арбанаси/ и докато я вкарам на 3000 об. зад мен става такава завеса.Но какво да се прави,каквато ни е държавата такова ни е горивото,а и не само то. :D
Да съживя една стара тема.. с един въпросМоята мареа съм забелязал ,че първите 5 минути след като я запаля си пуши черно при рязко подаване на газ или ускоряване . Но след като загрее малко спира от какво би било това ? Съжо ЕГР-а не ми е запушен......
Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
Ex.Bravo 1997 1.8 GT
215 000 не ми се видят много ? искам и други мнения защото ако не я карам и я оставя да загре 5-10 мин няма го това пушене И забравих да пропуска че пуши така след като махнах катализатора..
Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
Ex.Bravo 1997 1.8 GT
Коментар