Това е ясно А иначе - 30-50 лв гориво, ~16 лв. ремонт (или 180 лв. делено на 11-те месеца, за които я имам). Тук не включваме консумативите като гуми, антифриз, течност за чистачки, автомивка, помпане и смяна на гуми и т.н. - ясно е, че ако се включи абсолютно всичко ще излезе повече.
Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.
На месец аз давам около 166,65 лв за нафта - 101 л или 1200 км с разход около 8,5 л/100 градско.За друго няма да говоря, че ме заболява главата П.С. Колега, къде ти трябваше да пускаш тази тема - така добре ми беше преди да си направя по-горната сметка.
П.С. Колега, къде ти трябваше да пускаш тази тема - така добре ми беше преди да си направя по-горната сметка.
ами щото и мойта ме боли вече 4 дена е в бокса заради една демферна шайба и сега движа с рейсове и таксита голямо густо да ви кажа а пък ремонта колко ще ми струва няма да казвам че корем ме боли
П.С. Колега, къде ти трябваше да пускаш тази тема - така добре ми беше преди да си направя по-горната сметка.
ами щото и мойта ме боли вече 4 дена е в бокса заради една демферна шайба и сега движа с рейсове и таксита голямо густо да ви кажа а пък ремонта колко ще ми струва няма да казвам че корем ме боли
Е аз като се кача в автобус или такси и вдъхна народния аромат на хора 3- седмици не виждали баня и като чуя онайните звуци на мощна българска чалга - и веднага забравям за разходите по колата. Колкото и да са високи предпочитам да си я търкалям нея...
какво толкова има в смяната на една демпферна шайба та 4 дена ти бавят колата
TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
На месец аз давам около 232 лв за нафта - 141 л или 1200 км с разход около 8,5 л/100 градско.За друго няма да говоря, че ме заболява главата ...
Е как го сметна тоя разход, бе колега 141 л за 1200 км не дава 8.5/100 разход Иначе аз, да чукам на дърво, ежемесечни разходи за ремонти нямам. Последно преди два месеца смених двете крушки за късите, че изгоряха изведнъж . Другото е по 1-2 резеровара на месец, малко добавки и тва е
ами първо нямаше никаде такава шайба ,та ходих при един да ми е възтановява ама нещо пак не е наред ся пък свири нещо и немога да разбера ко е направо ми поскъса нервичките малко ама дано сега всичко да е наред
ами първо нямаше никаде такава шайба ,та ходих при един да ми е възтановява ама нещо пак не е наред ся пък свири нещо и немога да разбера ко е направо ми поскъса нервичките малко ама дано сега всичко да е наред
каква е колата ако напишеш може и да ти помогна с нова ако не е късно вече деПС къде я възтанови ако не е тайна и колко ти струваше "удоволствието"
TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Важното е да не ти е ортак колата , което винаги се получава.Иначе ако сменяш когато трябва , а не по параноя "нещо ми цъка тука" няма да е много болежно.Примерно аз карам от 2 месеца след последния преглед на предница левия амортесйор не ми работи и съм за смяна на дясната втулка на носача , стабилна е но трябва да се оправи като дойдат Фъндс (кинти).За бензин на месец , вече минавам тънко , но иначе си отиват по 150-200 лева поне на месец.Ремонти - за щастие или не ремонти преди последния термостат преди 1 месец не е имало никакви в рамките на 6-7 месеца , термостата беше 100 лева , а да и кружка на задния десен стоп се смени.
Средно по 3500 км/месец при разход около 4.8-5.5 л/100км.Миналия месец - смяна на съединител, ангр. ремъци и ролки, лагер главина с ABS, носач, кормилни накрайници, предни накладки, масло и филтри - приблизително 1100 лв. в т.ч. и купените преди това някои части ... Ако не броим горивото за 650 км до Ямбол и обратно, но определено разходката си струваше. Иначе от началото на 2009 до сега - само гориво, масла и филтри.
Давам по около 100лв за нафта на месец. Тази година не съм и правил ремонт, като изключим пръскане на предната броня че ме дразнеха едни драскотини и редовното обслужване пролетта.
"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
Коментар