Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Откъде мога да намеря преходници за инжектори ?
Collapse
X
-
u_bo
трябва да са еднакви, за да се повдига рейката на бензина еднакво - и да уплътни.покажи снимка на монтажа де
Коментар
-
Само така си мислиш, че не влизаДано не ти се случва, да попаднеш на колектор с шупла. Че после ще ремонтираш двигател...А я да те питам, като не сваляш колектора, а дупчиш отгоре, после как изпиляваш щърчащите щуцери вътре в колектора? Не го правиш, нали?
"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Сигурен съм че не влизат!А защо трябва да изпилявам щуцерите отвътре?Когато газта се подава в средата на въздушния поток,тогава най-добре се смесва с въздуха.И аз да питам.Защо като се дупчи карбуратор за газови щуцери,се препоръчва тези щуцери да стигат до средата на въздушния поток през карбуратора? :DOVB X18XE1 седан+ГИ
Коментар
-
Synthy написа:Само така си мислиш, че не влизаДано не ти се случва, да попаднеш на колектор с шупла. Че после ще ремонтираш двигател...А я да те питам, като не сваляш колектора, а дупчиш отгоре, после как изпиляваш щърчащите щуцери вътре в колектора? Не го правиш, нали?
Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:Въпрос 1.Какво ще стане ако попадне стружка в цилиндъра.Въпрос 2.Защо да изпиляваш стърчащите щуцери вътре в колектора?Само за информация двигател като на Зетата ми може да се газифицира дори като се пробива главата.OVB X18XE1 седан+ГИ
Коментар
-
На първият въпрос сте си отговорили сами. Само да споделя, че предишната ланча и счупиха двигателя точно по този начин - отчупи се шупла от колектора при такова дупчене, заседна на клапан, след това от вибрациите в цилиндъра, бам тряс и основен ремонт на двг. На вторият: нарушава се въздушният поток по този начин. Такова препятствие на пътя на въздуха създава доста неприятни завихряния, от там спада общата скорост на потока на флуида. Не е правилно според мен да се нарушава това нещо, което е доста критично за пълненето на атмосферен двигател, не за друго, ами му пада мощноста. Знаете - по-малко въздух по-малко кончета. За двг. с турбина положението е малко по-друго, там има изкуствено създадено налягане от турбото и "ефекта" в повечето случаи може да се пренебрегне, освен ако не целите примерно да изтискате 280кс от двигателя на тая Зета (със споменаването на модела Зета поздравявам колегата Торнадо)
П.С.Тронадо, точно поради тази причина по-горе, в другата тема те питах защо си набил толкова дълбоко щуцерите.
"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Не съм ги набил толкова дълбоко аз.ела да я покараш да видиш какво прави на газ.Мисля ,че бях писал ама доста момченца с разни мощни автомобилчета се чудят дали са тръганли да изпреварват или се разминаваме.В рамките на шегата.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Той не е слагал уредбата а я взе с колата. Само да вметна че доста фирми слагат подобни удължения на щуцерите. Целта е ясна да се подаде газта пред клапана по стабилна работа на празен ход и по добро излизане от КЪТ ОФФ режим при този мотор. Аз имах проблем с един улис *но само с един при другите нямаше* който не работеше добре на тихи *не можах да си го обясня защо*. Колата де оправи след сменяна на щуцерите от обикновенни с тези за БМВ двойния ванос *по дългите*.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар