Здравейте,Ако може някой да ми даде съвет какво да правя с колата си, че вече ми е гръмнала главата.Карам браво 1.6 16V 2000г с газов инжекцион Фобос(слагана във Ведраре).Колата я имам от 6 години и почти не съм имал проблеми с нея, но от около 1 година взе да ми прекъсва на бензин и на газ по абсолютно един и същи начин.Ако натисна рязко газта колата направо забива предницата и не иска да върви освен ако вече не е на по високи обороти(на високи си върви почти без проблем).Единствения начин да я карам е като подавам плавно газ или само на високи обороти.Разхода на гориво ми е много добър(или поне аз така си мисля)- 7-7.5 газ(100-120) извънградско и 10-11 градско.Маслото което е селения голд 10 w 40 го сменям на около 12-13к без да доливам и 1 грам, защото не го гори въобще.Ходих в сервиза на фиат и след диагностиката ми излезна, че бобината ми е за смяна.Смених бобина, кабели и свещи и почти нищо не се промени в работата на двигателя.След дълго ходене по мъките и смяна на дроселова клапа и други разни дреболии отидох в един малък сервиз и момчето там имаше същия фиат и сменихме компютрите и колата направо се прероди и заработи отлично.Отидох веднага купих си компютър втора употреба смених го и колата си заработи добре и така около 7-8 месеца.И сега всичките и проблеми малко по малко взеха да се обаждат по същия начин и вече си е както преди-прекъсва адски много.Сега като чета коментарите и ми става интересно как никой не ми каза да сменя дебитомер
Ако някой може да ми помогне от какво може да е това ще му бъда адски благодарен.Поздрави

Коментар