Ем мислиш...и аз мислех че не съм минавал през дупки като ми изпаднаха подложките на пружините отзад ама....... Поогледай си кабеляците друго не мога да те посъветвам ! Успех
Ем мислиш...и аз мислех че не съм минавал през дупки като ми изпаднаха подложките на пружините отзад ама....... Поогледай си кабеляците друго не мога да те посъветвам ! Успех
Проблема не е в колата , или е в клемите или е в акомулатора както каза един колега в по горен пост може някоя клетка да се запътила да умира.Провери си нивото на киселината в акомулаотра може да иска доливане с вода някъде.
>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Ако клемите на акомулатора са от фабричните (оловните) при които клемата е като отлята върху кабела, то проблема е точно там където кабела влиза в клемата. Вътре в клемата кабела е окислен и не прави добър контакт с клемата, вече съм патил от такива клеми и след като съм ги сменял, няма никакви проблеми.
FIAT PUNTO 1.7 TD
CITROEN XSARA 1.8 16V VTS EXCLUSIVE
БЕ не знам вече 3 ден няма проблем, дано е било езиничен случай. Иначе лани доливах дестилирана вода на акум преди зимата, и нямах проблем, таз година капнох по оше малко, но май съм прекалил, че наскоро като вдигах акум, видях отдолу окислена вода, май е поизвряла Иначе акум е чук 3 год от как има колата , никакъм проблем, а касетофона си оставям, и др такива-акум е Exide
Ако клемите на акомулатора са от фабричните (оловните) при които клемата е като отлята върху кабела, то проблема е точно там където кабела влиза в клемата. Вътре в клемата кабела е окислен и не прави добър контакт с клемата, вече съм патил от такива клеми и след като съм ги сменял, няма никакви проблеми.
Точно това се опитах да обясня по-горе, но колегата май не обърна внимание! :D
тази сутрин пак проблем, въртя контакт светват лампите , завъртам да запаля и нъцки , тока изчезна, върнах ключа, завъртях отново на контакт постепенно тока додйде светнаха сигналните лампи и запали отраз
Провери ли връзката на масата(-) към купето и към двигатела? Развий, почисти, стегни здраво. И провери пак клемите Нещо пушек да има или миризма на изгоряла изолация.
Vladim написа:
Няма такъв филм! Просто при завъртане на стартера напрежението в акумулатора пада с няколко волта и затова повечето консуматори прекъсват! ...
Ако пада с НЯКОЛКО волта, то и стартера няма да се развърти
А може ли самият контактен ключ да има някакви ядове и да ти създава главоболия. Огледай буксите за проблеми.
Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Ако пада с НЯКОЛКО волта, то и стартера няма да се развърти
Я вземи един мултицет и замери с, колко пада напрежението при завъртане на стартера!
Мерил съм го много пъти. При здрав акумулатор напрежението пада с около 1V (до 11 - 11.2V), което не може да се нарече "няколко". При по-калпав акумулатор при под 10.3 - 10.5V стартера не може да завърти ---> пад около 1.5V което също не е "няколоко" :D Проверих визуално дали ми гаснат фаровете на Мареата при стартиране. Късите гаснат напълно секунда преди стартиране, а габаритите остават да светят.
Коментар