Имам предвид захранването на еку на АБС - през 10А бушон. При мен се захранва през контактния ключ. Не би било правилно при другите модели да не е така. Със сигурност при палене не се прекъсва.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Постоянно захранване през ключ при палене
Collapse
X
-
slonikon написа:Имам предвид захранването на еку на АБС - през 10А бушон. При мен се захранва през контактния ключ. Не би било правилно при другите модели да не е така. Със сигурност при палене не се прекъсва.фарове/габарити/запалки и тем подобни бих ги пипал. За другите не съм много навит...vgeorgiev за кое искаш повече инфо?
Fiat Bravo 1.9 JTD 1999 105hp
Коментар
-
lapd87 написа:slonikon написа:Имам предвид захранването на еку на АБС - през 10А бушон. При мен се захранва през контактния ключ. Не би било правилно при другите модели да не е така. Със сигурност при палене не се прекъсва.фарове/габарити/запалки и тем подобни бих ги пипал. За другите не съм много навит...vgeorgiev за кое искаш повече инфо?
Конкретно на темата. Не мога да разбера какво ре притеснява това, че тока ти спира когато въртиш на стартер ?При мен това даже е търсен ефект.
04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
vgeorgiev написа:Дай поече информация за устройството.. снимки и т.н. Помня, че преди 2 години някъде ме пита за протокола и за схеми. Покажи на света до къде си стигналКонкретно на темата. Не мога да разбера какво ре притеснява това, че тока ти спира когато въртиш на стартер ?При мен това даже е търсен ефект.
Направихме го с PIC. Снимки мога да кача по натам нямам в момента време. Иначе вади разход км текущи статистики и т.н.. За спирането на тока проблема е че при даден контакт се свързвам бързо с ECUто, след това разкача връзката при палене, но после отнема време ECUто да разбере че предната връзка е спряна и да чака нова. Като казвам че отнема време имам впредвид под 5 сек, но си ме дразни... закача на 3-4 опит
Fiat Bravo 1.9 JTD 1999 105hp
Коментар
-
Ами много ясно, че ще е важна, щом са я направили непрекъсваема. Все пак, според мен просто не са искали да гъбаркат с ЕКУ-то при всяко палене. Но пък то само си гасне, ако няма достатъчно ток. Зимъска например.Освен това:1. Не е толкова важна система - ако се прецака, колата си спира почти толкова добре, а на теб ти светва лампа. 2. Ти няма да връзваш нищо на пътя ѝ, просто ще сложиш нещо паралелно. Вземи го преди бушона, сложи си отделно бушонче и готово.3. Цялата кола има обща маса (май - не съм проверявал). Ако вкараш смущения, те ще са навсякъде. Тъй че от тая гледна точка е все тая къде ще го вържеш.Другият вариант е да му нахакаш един голям кондензатор паралелно, да му държи ток, докато палиш. За мен това е по-опасният вариант.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
slonikon написа:Ами много ясно, че ще е важна, щом са я направили непрекъсваема. Все пак, според мен просто не са искали да гъбаркат с ЕКУ-то при всяко палене. Но пък то само си гасне, ако няма достатъчно ток. Зимъска например.Освен това:1. Не е толкова важна система - ако се прецака, колата си спира почти толкова добре, а на теб ти светва лампа. 2. Ти няма да връзваш нищо на пътя ѝ, просто ще сложиш нещо паралелно. Вземи го преди бушона, сложи си отделно бушонче и готово.3. Цялата кола има обща маса (май - не съм проверявал). Ако вкараш смущения, те ще са навсякъде. Тъй че от тая гледна точка е все тая къде ще го вържеш.Другият вариант е да му нахакаш един голям кондензатор паралелно, да му държи ток, докато палиш. За мен това е по-опасният вариант.Fiat Bravo 1.9 JTD 1999 105hp
Коментар
-
Re: Постоянно захранване през ключ при палене
lapd87 написа:Здравейте колеги,трябва ми инфо има ли такова животно като прекъсваемо захранване през ключа, което обаче да не спира при въртенето на стартера, както се случва със запалката, севтлините и общо взето всичко...OVB X18XE1 седан+ГИ
Коментар
-
Re: Постоянно захранване през ключ при палене
ivan_pop написа:lapd87 написа:Здравейте колеги,трябва ми инфо има ли такова животно като прекъсваемо захранване през ключа, което обаче да не спира при въртенето на стартера, както се случва със запалката, севтлините и общо взето всичко...Fiat Bravo 1.9 JTD 1999 105hp
Коментар
-
lapd87 написа:S_BANKOV написа:Плафона е с постояннно захранванеFIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Hristian_Aleksiev написа:lapd87 написа:S_BANKOV написа:Плафона е с постояннно захранванеFiat Bravo 1.9 JTD 1999 105hp
Коментар
-
lapd87 написа:погледнах в ръководството - "courtesy light - luggage compartment light - clock supply - remote control reciever supply - radio supply - glove compartment light" - fuse 10 (най-горе четвъртия) 15A. Ще пробвам тука да видя какво се случва.OVB X18XE1 седан+ГИ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар